Oppo dijital avatar teknolojisini tanıttı

Oppo dijital avatar

Oppo yeni dijital avatar teknolojisini tanıttı. Bu teknoloji, insanların sanal dünyada gerçekçi avatarlar yaratması için yapay zekadan destek almasını sağlayacak.

Çin’in önde gelen teknoloji şirketlerinden Oppo daha çok akıllı telefonları ile gündeme geliyor olsa da aslında pek çok farklı alanda projelere imza atıyor. Şirketin yatırım yaptığı bu teknolojilerden biri de yapay zeka destekli dijital avatar teknolojisi. Bir süredir bu alanda çalışma yürüten Oppo, ortaya çıkardığı dijital avatar teknolojisini tanıttı.

Bildiğiniz gibi MetaVerse fikri son dönemde iyiden iyiye momentum kazanmış durumda. Özellikle Meta, bu sanal evren fikrini gerçeğe dönüştürmeye kararlı görünüyor. VR gözlükleri ile girilen sanal dünyalar fikrinin momentum kazanmasıyla birlikte bu dünyalarda insanların temsili olacak avatarlara olan ilgi de artmış durumda. Bu yüzden Oppo gibi pek çok şirket, insanların dijital dünyadaki avatarlarını yaratacakları teknoloji geliştirmek için uğraşıyor. Oppo’nun tanıttığı bu yeni teknoloji de gerçekçi avatarlar yaratmak için yapay zekadan faydalanıyor.

dijital avatar

Oppo’nun Digital Avatar Lab adını verdiği teknolojisi sayesinde kullanıcılar ilk olarak akıllı telefon gibi kameralı bir cihaz kullanarak kendilerini taratıyorlar. Akıllı telefon kişi hakkında yeterince veri topladıktan sonra yapay zeka devreye giriyor ve 3D bir avatar yaratıyor. Ardından çeşitli hareketler yapılarak kişinin dijital iskeleti çıkarılıyor ve bu yapay zekanın kişi ile kıyafetleri arasındaki farkı anlamasına yardımcı oluyor. Bunu da kullanan yapay zeka, böylece kişinin üzerindeki kıyafetlerle birlikte bir 3D avatarını oluşturuyor.

Samsung Galaxy S22 sahiplerine müjdeli haber