Oppo Find X8 Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Oppo Find X8 Ultra

Bu sonbaharda piyasaya sürülmesi beklenen Oppo Find X8’in ekran ve kamera özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, popüler Find X serisine yakında yeni bir model daha ekleyecek. Son haftalarda gelen sızıntılar ve söylentiler sayesinde, Oppo Find X8’in bu sonbaharda kullanıcılarla buluşacağını biliyoruz. Hatta bu telefonun teknik özelliklerine dair de ilk detayları öğrenme şansı yakaladık.

Dün bu sızıntılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez de telefonun ekran ve kamera özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Telefon dünyasına dair sızıntılarıyla tanınan Digital Chat Station hesabının paylaştığı bilgilere göre Oppo Find X8, 6.5 inçlik OLED bir ekrana sahip olacak. 1.5K çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Öncülünün aksine Find X8’in kıvrımlı değil düz bir ekrana sahip olacağı söyleniyor.

Oppo Find X7

Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre telefonun üçlü arka kamerasının ana lensi 50 megapiksellik Sony bir sensör kullanacak. Ona eşlik eden iki yardımcı kameradan biri, 3x optik zoom özelliğine sahip telefoto bir kamera olacak.

Daha önce gelen sızıntılarda Oppo’nun Find X8 serisi için telefoto makro kameralar üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Bildiğiniz gibi telefoto kameralar, uzaktaki objelerin daha net fotoğraflarının çekilmesini sağlıyor. Bu kameralar genellikle 2x ya da 3x optik zoom özelliklerine sahip oluyor. Telefoto makro kameralar ise hem bu uzaktaki objeleri çekme özelliğine sahip olacak hem de yakındaki objeleri de son derece detaylı bir şekilde fotoğraflayabilecek.

Hatırlarsanız daha önce gelen sızıntılar, Oppo Find X8’in yonga değişikliğine gideceğini ve öncülü gibi bir Snapdragon yonga seti değil, bir Dimensity yonga seti kullanacağını ortaya çıkarmıştı. Söz konusu bu yonga setinin MediaTek’in yeni nesil yonga seti Dimensity 9400 olması bekleniyor. Öte yandan telefonun 5100 ile 5500 mAh arasında bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor.

EA Sports FC 25 Fragmanı Yayınlandı