Samsung’dan büyük yapay zeka hamlesi!

yapay zeka 3

Akıllı telefon pazarının lider ismi Samsung, geleceğe yön vermesi beklenen yapay zeka konusunda önemli girişimlerde bulunuyor.

Günümüz akıllı telefon üreticilerinin en çok üzerinde durdukları konulardan birisi de yapay zeka. Apple bu işi Siri ile devam ettirmeye çabalarken, Microsoft Cortana, Google Google Asistant, Samsung ise Bixby ile bir şeyler yapmaya çabalıyor. Kısacası teknoloji dünyasının tüm önemli isimleri yapay zekayı öyle ya da böyle kullanma çabasında.

Genel olarak düşünülen şey ise yapay zekanın gelecekte çok önemli roller üstlenebileceği yönünde. Bu durumun farkında olan akıllı telefon üreticileri yapay zeka üzerine önemli yatırımlar yapıyor.

Elbette şu an kullandığımız yapay zeka sistemleri, belirli bir döngü üzerine kurulu olduğundan tam randıman sağlayamıyor. Fakat Huawei’nin Kirin 970 yonga seti ile yapmaya çalıştığı yeni sistem, bu alanda önemli bir değişikliğe sebep olabilir.

Şimdilerde Samsung’da Huawei’nin kullandığı sisteme benzer bir yapı üzerinde çalışıyor. Bu sistemde telefonun içerisinde yapay zeka ile ilgili yeni bir çip yerleştiriyor. Bu şekilde sesli asistan verileri ana merkeze aktarmak yerine bu çipe aktarıp kendi döngüsünü tamamlayabiliyor.

Bu sayede sesli asistandan yararlanmak için illa internete bağlı olmanız da gerekmiyor. Ayrıca bu sistem verimli bir şekilde çalışırsa, sesli asistanınızın size özel bilgiler depolayıp, cevaplarını bu bilgilerden seçmesi de olası görünüyor. Tabi ki bu sistemin hemen bir kaç ay içerisinde var olamayacağını da hatırlatalım. Zira en iyi tahminlerle bile Samsung’un bu çipleri geliştirmesi birkaç seneyi bulabilir.