SearchGPT Geliyor; Google’ı Tahtından İndirebilir

kötü amaçlı zararlı saldırgan

ChatGPT ile teknoloji dünyasında dengeleri değiştiren OpenAI, şimdi de Google’a rakip olacak arama motoru SearchGPT’nin prototipini tanıttı.

Yapay zeka programı ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarı sayesinde teknoloji dünyasında dengeleri değiştiren OpenAI, şimdi bir kez daha dengeleri değiştirebilecek bir adım atıyor. Bildiğiniz gibi ChatGPT çıktığı ilk dönemde gündeme gelen konulardan biri de bunun yakın gelecekte Google’a rakip olacak bir arama motoru alternatifine de dönüşebileceğiydi. Nitekim bugün pek çok kişi ChatGPT’yi bir nevi arama motoru olarak da kullanıyor. Ancak OpenAI bunu bir adım daha ileriye taşımaya hazırlanıyor. Şirket, bugün SearchGPT adını verdiği, yapay zeka destekli yeni arama motorunu tanıttı. Şimdilik prototip aşamasında olan bu yeni nesil arama motoru, Google’ın tahtından indirebilir.

SearchGPT

SearchGPT şimdilik az sayıda kullanıcının ve yazılımcının kullanımına sunulacak. Bu kapalı beta sürecinde daha fazla veri toplayarak arama motorunu daha da geliştirecek olan OpenAI, yakın bir gelecekte bu arama motorunu genel kullanıma da sunmayı planlıyor.

Aslında bugün Google da arama sonuçlarını filtrelemek ve aramaların en üstünde kullanıcılara en uygun sonuçlarını özetleyerek göstermek için yapay zeka özelliklerinden faydalanıyor. Ancak OpenAI’ın yapay zeka modeli GPT şu an bu alanda öncü konumda olduğu için, SearchGPT çok daha kullanışlı bir araç olabilir. Elbette OpenAI’ın bunu başarıp başaramadığını arama motoru genel kullanıma sunulduğunda göreceğiz. Ancak bugün baktığımızda, arama motoru pazarında kartlar yeniden dağıtılmak üzere diyebiliriz.

Samsung da Yapay Zeka Telefonlarına Geçiş Yapıyor