Yapay zeka desteği orta segmente geliyor

yapay zeka 2

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarındaki rekabet artık bambaşka bir boyuta ulaşmış durumda. Üreticiler, müşteri kitlesini genişletmek için yapay zeka kartını da oyuna sürmeye hazırlanıyor.

Sektördeki rekabet, üreticileri hep daha iyisini yapmaya zorluyor. Zaten akıllı telefon pazarındaki kar marjının sürekli artıda kalıyor olmasının en büyük nedeni bu tarz yenilikler diyebiliriz.

Genel olarak baktığımızda, her sene akıllı telefonların teknik özelliklerinde önemli güncellemeler oluyor. Bu güncellemeler, telefonun performansına önemli artılar katıyor. Bu artıları basit bir kıstasla bile görmek mümkün.

iOS 12 ile iPhone hacklemek imkansız olacak

Elbette kullanıcıları heyecanlandıran yenilikler sadece teknik özellikler bazında gerçekleşmiyor. Üreticiler, akıllı telefon tasarımlarında da önemli işler başarıyor. Özellikle son dönemde satışa sunulan çerçevesiz modellerin oldukça yüksek Ar-Ge maliyetine sahip olduğunu da biliyoruz.

Akıllı telefon pazarındaki rekabetin gündeme getirdiği son konu ise yapay zeka. Şu aralar bazı üst segment modellerde bulunan yapay zeka çipinin önümüzdeki yıllarda orta segment modellere de geleceği konuşuluyor.

yapay zeka