Samsung TMSC arasındaki gerilim artıyor

Samsung çip üretim fiyatlarını yüzde 20'ye kadar artıracak

Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Samsung, diğer sektörlerde de bu durumu teyit etmek istiyor. Ancak bir sektör var ki orada Samsung’un kuralları geçmez.

Samsung TMSC arasındaki gerilim artıyor. Akıllı telefon dünyası, içerisinde birçok farklı kategoriden rekabet içeren bir mecra. Ekran kalitesinden RAM boyutuna, kamera çözünürlüğünden depolama alanına kadar birçok örnek verebileceğimiz bu sektörün olmazsa olmazı ise tabi ki yonga setleri ve çipler.

mikrocip

Birçok farklı alanda olduğu gibi bu pazarda da önemli girişimleri bulunan Samsung, bu yılın Temmuz ayında duyurusunu yaptığı üzere 3nm işlemci üretimine başlamış ve bu hamlesiyle en büyük rakibi TSMC’ye önemli bir gözdağı vermişti.

Küresel çip sıkıntısı ne zaman bitecek?

Samsung TMSC arasındaki gerilim artıyor

Çip üretimi konusunda tartışmasız bir numara konumunda olan ve her yeni hamlesiyle bu durumu pekiştiren TSMC, Samsung’un bu blöfünü gördü ve kendi kartını oynadı. Şirketten yapılan açıklamada, TSMC’nin 2022 bitmeden önce 3nm işlemci üretimine başlanacağı duyuruldu.

cip krizi 2

Tabi bu açıklama üzerine, “zaten yılın bitmesine ne kadar kaldı, ne ara başlanacak” diye merak edebilirsiniz, haklısınız ancak TSMC başkanı, 29 Aralık’ta büyük bir törenle 3nm sürecinin başlayacağını duyurdu. Bu açıklamanın en çok Samsung’u mutsuz edeceği ise kesin. Nitekim Güney Koreli teknoloji devi her ne kadar TSMC’den daha önce üretime başlamış olsa da, henüz fark yaratacak ve en büyük rakibinin pazar payından almasına yardımcı olabilecek bir gelişim gösterebilmiş değil.

Twitter, intihar önleme özelliğini geri getirdi