Google kendi Android yongasını üretmek istiyor!

google android yongasi

Teknoloji ve yazılım devi Google hakkında önemli bir iddia var. İddiaya göre Google, kendi Android yongasını üretmek istiyor. Bu, teknoloji dünyasındaki dengeleri değiştirecek bir hamle olabilir. Detayları haberimizde.

SONY DSC

Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Google, arama motoru olarak kendini gösterdiği sektörde bugün bambaşka bir noktada. Satın aldığı şirketler, girişimler, servisler ve Android işletim sistemiyle firma hayatımızın önemli bir parçası haline dönüştü. Hemen her internet kullanıcısının bir noktada etkileşimde bulunduğu Google, şimdiye kadar hep yazılım tarafıyla öne çıktı. Ancak bu durum artık değişebilir.

The Information isimli kaynağa göre Google, kendi Android yongalarını üretmek istiyor. Peki bu ne anlama geliyor? Android işletim sistemi her ne kadar çok sayıda mobil işlemciyle çalışabilse de firmanın kendi yongasını üretmesi, diğer üreticiler için olumsuz bir gelişme olacaktır. Çünkü halihazırda sektörde zaten çok sayıda yonga üreticisi var. Qualcomm, Samsung, TMSC, MediaTek, HiSilicon ve Apple en önde gelenler. Google şimdiye kadar hep diğer üreticilerin yongalarını kullandı.

Google’ın kendi yongalarını üretebilecek bir tesisi yok. Ancak bu konuda bir üreticiyle anlaşılabilir. Bu sayede Google, direkt olarak kendi istekleri doğrultusunda yongalara sahip olacaktır. Kullanıcı tarafında pek bir değişiklik beklenmese de Android’li akıllı telefon üreticilerini bu konuda nasıl bakacağı merak konusu. Bu hamle ile Google, daha fazla kendine özel cihaz üretebilir. Ancak bunun akıllı telefon sektörüne yansıması etkiyi çok daha artıracaktır. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, ilerleyen dönemlerde Google işlemcileri göreceğiz demek oluyor.

2015’in en hızlı Android telefonları!