Apple Üreticisinden Dev Yatırım İstedi

apple21

Yeni iPhone modellerinde kullanılacak olan A9 işlemcilerin üretimini Samsung’a kaybeden TMSC, Apple’ı memnun etmek için milyar dolarlık yatırımlar yaptı.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’la büyük başarıya imza atan ve akıllı telefon pazarının zirvesindeki yerini perçinleyen Amerikalı teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefonları üzerinde çalışmaya başlamış durumda. Bir yandan önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 6S üzerindeki çalışmalarını sürdüren Amerikalı teknoloji devi, bir yandan da merakla beklenen iPhone 7 için ilk adımları atıyor.

6. Apple iPhone 4S

Yeni iPhone’da kullanılacak olan işlemcilerin üretimi için, genellikle çalıştığı TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) yerine akıllı telefon pazarındaki en önemli rakibi olarak görülen Samsung‘la anlaşan ve işlemci siparişinin büyük bölümünü Samsung’a veren Apple, Tayvanlı ortağından üretim şartlarını geliştirmesini istedi.

Yeni iPhone’da kullancılacak olan işlemcinin üretimi için görevlendirdiği firmadan kaliteli ve uzun ömürlü işlemciler istemesinin yanı sıra kısa sürede çok sayıda işlemci üretebilme kabileyitini de talep eden Amerikalı teknoloji devi, TSMC’den gelişmiş üretim teknolojilerne milyar dolarlık yatırımlar yapmasını istedi.

Blommberg’in haberine göre Apple’ın bu isteğini yerine getirmek için elinden geleni yapan Tayvanlı firma, A9’un üretimindeki aslan payını kaybettiği Samsung’la gelecekte yarışabilmek için işlemci üretim teknolojilerine 12 milyar dolarlık dev bir yatırım yapmayı planlıyor.

HTC One M9’dan Yeni Görüntüler Sızdırıldı