Huawei ve Samsung rekabetinde kim öne geçecek?

Samsung huawei

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Huawei ve Samsung arasındaki rekabet giderek artıyor. Her iki kuruluş da Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmak için büyük kaynaklar aktarıyor. Elbette bunlardan bir tanesi diğerine göre daha önde olacak. İşte haberimizin detayları.

Hem akıllı telefon sektörü hem de 5G gibi alanlar günümüzde teknolojinin kalbi olarak görülüyor. Uzakdoğu dünyası, geliştirdiği akıllı telefon teknolojisi ile birlikte önemli bir avantaj elde etse bile, yine de kendi içinde rekabete devam ediyor. Bunun en bariz örneklerinden bir tanesini de Samsung ve Huawei arasında görüyoruz. Her ne kadar ikili arasında rekabet bulunsa bile yine de Huawei şirketi Samsung firmasının en büyük müşterilerinden bir tanesi.

Huawei ve Samsung rekabetinde ortam kızışıyor

Güney Kore teknoloji devi Samsung ile Çin teknoloji kuruluşu Huawei arasındaki rekabet daha çok akıllı telefonlar üzerinden yürüyor. ABD engellemesine rağmen Huawei pes etmedi ve rekabetine kaldığı yerden devam etti.

Huawei samsung rekabeti

Huawei, bellek yarı iletkenlerini genellikle Samsung’dan alması nedeniyle önemli bir müşteri pozisyonunda bulunuyor. Buna rağmen şirketin planları sürekli olarak bağımlı olmaktan yana değil. Çin’de hayata geçirilen “Manufacturing 2025” isimli proje sayesinde bağımlılık neredeyse sıfıra kadar indirilecek. Böylece Huawei daha özgür bir şekilde hareket edecek.

Genel olarak önemli bir yere sahip olan iki şirketin rekabet ettiği bir diğer alan ise hiç şüphesiz 5G teknolojisi. Özellikle de Huawei tarafından geliştirilen 5G modemleri sayesinde, dünyanın birçok noktası ile hızlı bir bağlantı kurmak mümkün. Samsung kuruluşu bu alanda geri kalmamak için Ar-Ge çalışmalarını hızlandırıyor. Peki sizce ikili arasındaki rekabete kazanan kim olacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Huawei Harmony OS için net kararını açıkladı!