Samsung Galaxy S24 FE Beklenenden Daha Ucuz Olacak

Samsung Galaxy S24 FE

Uzun süredir beklenen Samsung Galaxy S24 FE hakkında ortaya çıkan yeni bilgiler, telefonun söylendiğinden daha ucuz olacağını gösteriyor.

Artık Galaxy S25 serisinin çıkışına yaklaştığımız şu günlerde, Samsung’dan hala Galaxy S24 FE’yi bekliyoruz. Aylardır gündemde olan bu FE modeli, bir türlü piyasaya sürümedi. Neyse ki bu bekleyiş nihayet sona erecek gibi duruyor. Son günlerde gelen bilgiler, Samsung Galaxy S24 FE’nin çıkışının an meselesi olduğunu gösteriyor.

Adından da anlaşılacağı üzere Samsung Galaxy S24’ün biraz daha düşük maliyetli bir versiyonu olacak Galaxy S24 FE’nin çıkışına kısa bir süre kalmış olsa da telefonun fiyatı henüz netlik kazanmış değil. Ancak bugün gelen yeni bilgiler, telefonun söylendiği kadar pahalı olmayacağını gösteriyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde gelen bir sızıntıda, Galaxy S24 FE’nin Avrupa pazarındaki fiyatının öncülünden 100 dolar daha yüksek olacağı iddia edilmişti. Bugün gelen yeni sızıntı, Galaxy S24 FE’nin S23 FE’den daha pahalı olacağını doğruluyor. Ama bunun söylendiği gibi 100 dolarlık bir artış olmayacağını söylüyor. Bu yeni sızıntıya göre Samsung Galaxy S24 FE, 749 dolara satışa sunulacak. Yani Galaxy S23 FE’den 50 dolar daha pahalı olacak.

samsung galaxy s24 FE

Samsung Galaxy S24 FE, Samsung’un Exynos 2400e yonga setini kullanacak. Exynos 2400e, isminden de anlaşılacağı üzere Exynos 2400’ün biraz daha düşük bir versiyonu. Ancak Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler, iki yonga seti arasındaki farkın çok da büyük olmayacağını gösteriyor. Çünkü iki yonga setinin kullandığı CPU’lar arasında çok az fark bulunuyor.

Performans testine sokulan versiyonda Exynos 2400 yonga setine 8 GB RAM eşlik ediyor. Ancak telefonun 12 GB’lık başka bir versiyonu daha olabileceği konuşuluyor. Öte yandan dahili depolama alanı konusunda ise 128 ya da 256 GB olmak üzere kullanıcılara iki farklı seçenek sunulacağı söyleniyor.

Daha önce gelen bilgilere göre Galaxy S24 FE, Galaxy S24 ve Galaxy S23 FE ile aynı ana kamerayı kullanacak. Yani telefonun arka kamerasının ana lensi 1/1.57 inçlik, 50 megapiksellik lensi kullanacak. Ona eşlik edecek yardımcı lenslerin özellikleri ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

PlayStation 5 Pro Tanıtıldı; Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı