Bazı Tüketiciler iPhone 16 Pro’ya Ekim Ayında Kavuşacak

iphone 16 pro 3

iPhone 16’ların ön siparişleri bugün açıldı. Görünüşe göre iPhone 16 Pro ve Pro Max’in tüketicilere teslimat tarihi şimdiden ekim ayına kaymaya başladı.

Apple’ın ABD’deki online mağazasında iPhone 16 Pro‘ların gönderim tarihleri 2-4 haftalık gecikmeyle karşı karşıya kaldı. Yeni iPhone Pro’ların teslimat tarihleri 14 Ekim’e kadar uzanıyor. Farklı renk ve depolama birimi fark etmeksizin birçok konfigürasyonda gecikme var. Ancak iPhone 16 ve iPhone 16 Plus için böyle bir durum mevut değil. Standart modellerde gönderim tarihleri ekim ayına kadar gitmiyor. Tüketicilerin iPhone 16’lara olan talep eğrisi hakkında konuşmak için erken olsa da, yeni Pro modellerine ilgi daha yüksek gibi görünüyor.

iphone 16 pro

iPhone 16 Pro’lar; 6.3 ve 6.9 inç’lik daha ince çerçeveli ekran, daha uzun pil ömrü, hızlı kamera işlevleri için kamera denetim tuşu, 48 MP ultra geniş kamera, A18 Pro çipi, daha hızlı şarj, daha yüksek 5G hızı, Wi-Fi 7 desteği dahil olmak üzere birçok yeni özelliğe sahip. iPhone 16 serisindeki tüm modeller ekim ayında iOS 18.1’le gelecek olan Apple Intelligence’ı destekliyor. Apple Intelligence ayrıca iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri tarafından da kullanılacak. Fakat standart iPhone 15’ler ve daha eski iPhone’larda Apple Intelligence olmayacak.

Apple Intelligence ve yapay zeka özelliklerinden yararlanacak diğer bir iPhone modeli iPhone SE 4 olacak. Raporlananlara göre yeni iPhone SE’de A18 çipi ve 8 GB RAM var. Cihazda 48 MP’lik tek ana kamera, OLED ekran ve Face ID bulunacak. Şu anda piyasadaki iPhone SE ile dedikodularda geçen özellikleri karşılaştırdığımız zaman iPhone SE 4’ün devrim gibi yeniliklere sahip olacağını söyleyebiliriz.

Embracer Group’tan Şok Eden Karar