Galaxy S24 FE ve Galaxy A16’nın Çıkış Tarihleri Belli Oldu

Samsung Galaxy S24 FE

Uzun süredir gündemde Galaxy S24 FE, sonunda piyasaya sürülüyor. Hem S24 FE’nin hem dee Galaxy A16’nın ne zaman piyasaya sürülecekleri belli oldu.

Galaxy S24 serisinin uzunca bir süredir gündemde olan FE modeli, bugüne kadar pek çok sızıntı ve söylentiye konu oldu. Ancak tüm bu sızıntılara rağmen telefonun çıkış tarihi bir türlü netlik kazanmadı. Aylardır “çok yakında” satışa sunulacağı konuşulan telefon, hala resmi bir çıkış tarihine sahip değil. Ancak dün ortaya çıkan yeni bilgiler sayesinde hem Galaxy S24 FE’nin hem de Galaxy A16’nın ne zaman çıkacağını öğrenme şansı yakaladık.

Samsung’un satış takvimine dair önemli bilgileri ele geçiren ETNews, uzun süredir beklenen Galaxy S24 FE’nin ekim ayında, Galaxy A serisinin yeni üyesi Galaxy A16’nın ise aralık ayında satışa sunulacağını söylüyor.

Galaxy S24 FE 2

Daha önce gelen bilgilere göre Samsung Galaxy S24 FE, Exynos 2400e yonga setinden güç alacak. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanında da kullanıcılara 128 ve 256 GB olmak üzere iki farklı seçeneğin sunulacağı söyleniyor. Telefonda 4565 mAh’lık bir batarya bulunacak. Şarj hızı ise henüz netlik kazanmış değil.

Geçtiğimiz günlerde gelen bilgilere göre Galaxy S24 FE, Galaxy S24 ve Galaxy S23 FE ile aynı ana kamerayı kullanacak. Yani telefonun arka kamerasının ana lensi 1/1.57 inç büyüklüğünde 50 megapiksellik bir lens olacak. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens ile 8 megapiksellik telefoto kamera eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası ise 10 megapiksel olacak.

Son olarak telefonun 6.7 inçlik bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. FullHD+ çözünürlükteki ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz.

PlayStation Plus’a Ağustos Ayında Gelecekler-Gidecekler Açıklandı