Samsung Galaxy S23 büyük ilgi görüyor

Samsung Galaxy S23

Kısa süre önce ön siparişe sunulan Samsung Galaxy S23, Hindistan’dan sonra Güney Kore’de de ön sipariş rakamlarıyla yeni bir rekora imza attı.

Bildiğiniz gibi Güney Koreli teknoloji devi Samsung, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S23’ü 1 Şubat’ta resmi olarak tanıttı. Galaxy S23 serisi henüz satışa çıkmamış olsa da bazı ülkelerde şimdiden ön sipariş alınmaya başlandı. Telefonun ön siparişe çıkmasıyla birlikte, kullanıcılarda nasıl bir karşılık bulacağı da yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı.

İlk olarak ön siparişe açıldığı ilk ülkelerden biri olan Hindistan’da ön sipariş rekoru kıran Galaxy S23, Samsung’un kendi memleketinde de benzer bir başarıya imza attı. Güney Kore basınında yer alan bilgilere göre Samsung Galaxy S23 daha şimdiden 1.09 milyon ön sipariş aldı. Bu da geçtiğimiz yıl çıkan Galaxy S22’nin ön siparişlerine kıyasla yüzde 7’lik bir artış anlamına geliyor. Bu artışla birlikte Galaxy S23, Güney Kore’deki ön sipariş rekorunun da yeni sahibi oldu. Daha önce Galaxy S serisindeki hiçbir telefon ön sipariş aşamasında bu kadar yüksek bir rakama ulaşmamıştı.

samsung galaxy s23 ultra

Öte yandan telefonun ön siparişe açılmasıyla birlikte kullanıcıların en çok modele ilgi gösterdiği de netlik kazandı. Samsung Galaxy S23 serisinde ön sipariş aşamasının mutlak galibi Ultra modeli oldu. Çünkü şu ana kadar verilen ön siparişlerin yüzde 60’ını Galaxy S23 Ultra siparişleri oluşturuyor. Standart model ön siparişlerin yüzde 24’ünü oluştururken, Galaxy S23+’ın payı ise yüzde 15’te kaldı.

Görünen o ki iPhone 14 serisinde iPhone 14 Pro’nun öne çıkması gibi Samsung tarafında da Galaxy S23 Ultra diğer S23 modellerinden çok daha popüler bir telefon olacak.

Bing iki günde bir milyondan fazla kullanıcı çekti