Toyota’nın yeni nesil elektrikli otomobili bir Lexus olacak

Lexus RZ 450e SUV

Toyota’nın 1 Nisan’da göreve başlayacak yeni CEO’su, 2026’ya kadar çıkacak olan yeni nesil elektrikli otomobillerinin bir Lexus olacağını açıkladı.

Japon otomobil üreticisi Toyota elektrikli otomobil pazarına ilk adımlarına atmaya başladı başlamasına ama şirketin bu alanda sorunsuz bir başlangıç yaptığını söylemek mümkün değil. Hatırlarsanız şirket, geçtiğimiz yaz neredeyse tüm elektrikli otomobillerini trafikten çekmek zorunda kalmıştı. Öte yandan şirket bu alanda istediği kadar büyük bir etki de yaratamadı. Ancak yeni CEO yönetiminde bu gidişatı tersine çevirmek için önemli adımlar atılacak gibi duruyor.

1 Nisan’da Toyota’da önemli bir değişiklik yaşanacak. Şu anda şirkette Lexus departmanının başında yer alan Koji Sato, 1 Nisan’da tüm şirketin CEO’su olarak yeni görevine başlayacak. Sato, yönetimi 1 Nisan’da devralacak olsa da daha şimdiden şirket için bir yol haritası belirlemiş durumda. Bu yol haritasında elektrikli otomobiller de oldukça önemli bir yer tutuyor.

Toyota Lexus RZ 450e SUV

Gelecek planları hakkında açıklamalarda bulunan müstakbel CEO Koji Sato, şirketin 2026’ya kadar yeni nesil elektrikli otomobillerini kullanıcılarla buluşturacağını ve bu yeni nesil elektrikli otomobillerin Lexus markası altında çıkacağını duyurdu. Şirket, böylece elektrikli otomobillerin üretimini hem hızlandırmayı hem de maliyetten kısmayı amaçlıyor.

Şu anda bZ4X ve Subaru Solterra EV ile elektrikli otomobil pazarında varlık gösteren Toyota, önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobil modellerinin sayısını hızla arttırmayı planlıyor. Halihazırda yapım aşamasında olan Lexus RZ 450e SUV da bunlardan biri olacak ama Sato’nun sözünü ettiği “yeni nesil” elektrikli otomobil Lexus RZ 450e SUV değil.

Bing iki günde bir milyondan fazla kullanıcı çekti