Samsung Galaxy S23 daha büyük bataryayla geliyor

Samsung Galaxy S23

Ortaya çıkan son bilgiler, merakla beklenen Samsung Galaxy S23’ün öncülüne göre daha büyük bir bataryayla geleceğini gösteriyor.

Bildiğiniz gibi şu sıralar Samsung’da tüm gözler şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S23’e çevrilmiş durumda. Çok yakında kullanıcılarla buluşacak olan Galaxy S23’ün çıkışının yaklaşmasıyla birlikte telefona dair sızıntılar da sıklaştı. Son günlerde teknik özellikleri hakkında yeni bilgilere eriştiğimiz telefon hakkında ortaya çıkan detaylara bir yenisi daha eklendi. Görünen o ki Galaxy S23, öncülünden daha büyük bir bataryayla gelecek.

Son dönemde telefon dünyasıyla ilgili doğru çıkan paylaşımlarıyla dikkat çeken Digital Chat Station adlı hesap tarafından paylaşılan son bilgilere göre Samsung Galaxy S23’ün standart versiyonu, 3900 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu da telefonun Galaxy S22’den daha büyük bir bataryaya sahip olacağı anlamına geliyor. Bildiğiniz gibi Galaxy S22, 3700 mAh’lık bir bataryaya sahipti.

samsung galaxy s23 2

Yine Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre Samsung Galaxy S23, 6.1 inçlik Full HD+ bir ekrana sahip olacak. Bu da ekran boyutunun değişmeyeceği anlamına geliyor. Görünen o ki Samsung telefonun boyutunu değiştirmeden daha yüksek kapasiteli bir batarya yerleştirmeyi başarmış.

Galaxy S23 ile birlikte telefonun bataryası büyüyecek olsa da şarj hızı konusunda kayda değer bir değişim yaşanması beklenmiyor. Birden fazla kaynak tarafından paylaşılan bilgilere göre telefonun şarj hızı 25W olacak ki bu da bu alanda bir gelişme bekleyenler için hayal kırıklığı yaratacak bir hız. Bildiğiniz gibi bugünlerde çıkan üst segment telefonlarda şarj hızı 120W’a kadar çıkmış durumda. Ancak görünen o ki Apple gibi Samsung da batarya ömrünü riske atmamak için bir süre daha düşük şarj hızlarında kalacak.

iPhone 14’ün Apple’a maliyeti belli oldu