Samsung Galaxy A55 5G Sertifika Alırken Görüldü

Samsung Galaxy A55

Samsung’un çok yakında piyasaya süreceği yeni orta segment telefonlarından Samsung Galaxy A55, NBTC’den sertifika alırken görüldü.

Popüler Galaxy A serisine yeni modeller eklemeye devam eden Samsung, kısa süre önce Galaxy A serisinden üç yeni modeli piyasaya sürdü. Ancak bu modellerle birlikte görüldüğü halde henüz piyasaya sürülmemiş olan bir de Samsung Galaxy A55 var. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden bu telefonun da çok yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Telefonun 5G versiyonunun bu hafta NBTC’den sertifika alırken görülmesi, telefonun çıkışının iyiden iyiye yaklaştığını gösteriyor.

Samsung Galaxy A55, tasarım olarak öncülü Galaxy A54 ile oldukça benzer bir tasarıma sahip. İki model arasındaki en kayda değer fark ise Galaxy A55’in daha keskin hatlara sahip olması. Zaten bu yıl çıkan Samsung telefonlarının ortak özelliği bu keskin hatları oldu.

samsung galaxy a55

Daha önce Geekbench’te ( Oppo, vivo , huawei vb ) ortaya çıkan bilgilere göre Samsung Galaxy A55, Samsung’un Exynos 1480 yonga setinden güç alacak. Bu da telefonun öncülüne göre çok daha iyi bir performans sunmasını sağlayacak. Telefonun Geekbench puanı da bunu doğruluyor. Galaxy A55 tek çekirdekli testten 1180, çok çekirdekli testten ise 3536 puan aldı. Öncülü Galaxy A54 ise bu testlerden 1108 ve 2797 puan almıştı.

Ancak daha önce gelen sızıntılara göre telefon 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızının 120 Hz olacağı söyleniyor. Telefonun kalınlığı 8.22 mm olacak. Öte yandan telefonun üçlü arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksel olacağı söyleniyor. Telefon hakkında ortaya atılan bir diğer iddia da şarj hızının 25 W olacağı.

Samsung, Galaxy S24 Serisinden Beklentisini Yükseltti