Samsung Galaxy A55 Yakın Zamanda Satışa Sunulabilir

Samsung 2024 Yılının İlk Unpacked Etkinliği 17 Ocak'ta Gerçekleşecek

Samsung’un bir süredir yeni Galaxy A55 5G modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor. Çeşitli dedikodularda bu durum dile getirildi. Sertifikalarda telefonla ilgili ipuçları bulundu. Şimdi de cihaz Bluetooth SIG tarafından listelendi. İşte detaylar…

Söylentilerde adı geçen Samsung Galaxy A55 5G, SM-A556E model numarasıyla Bluetooth SIG veritabanında ortaya çıktı. Bu gelişme cihazda Bluetooth 5.4 desteğinin olacağını doğrularken, telefonun yakın zamanda çıkabileceğini de işaret ediyor. Genelde telefonlar çıkışına yakın dönemde Bluetooth sertifikasını alır. Bluetooth sertifikasyon platformunda Galaxy A55’in özellikleri hakkında hiçbir detay yer almıyor.

galaxy a55

Galaxy A55 kısa süre önce TUV Rheinland ve 3C sertifikalarını da aldı. Bu sertifikalar cihazın 25W kablolu hızlı şarj desteğine sahip olduğunu gösterdi. İddia edilenlere göre Galaxy A55’te 6.5 inç’lik Full HD+ OLED ekran, AMD GPU’ya sahip Exynos 1480 sistem çipi yer alıyor. Cihazın arka kısmında 50 MP’lik ana kamerayla birlikte 12 MP’lik ultra geniş açılı kamera ve 5 MP’lik makra kamerası bulunuyor. Özetle üçlü ana kamera kurulumundan söz ediyoruz. Telefonda 5000 mAh değerinde pil olduğu da belirtiliyor.

Telefonun pil ve kamera özellikleri hakkında farklı bir dedikodu daha var. Sektör kaynaklarına dayandırılan başka bir raporda cihazda 5000 değil, 5800 mAh pilin kullanıldığı ileri sürüldü. Ana kameranın 48 MP, ultra geniş açılı lensin de 10 MP olduğu ifade edildi. Sonuç olarak bu dedikoduların herhangi birini doğrulama şansımız yok.

Galaxy S24 için Avrupalı Üç Sanatçıyla İş Birliği Yaptı