Samsung Bugüne Kadarki En İnce Katlanabilir Telefonu Geliştiriyor

Samsung Galaxy Z Fold6

Katlanabilir telefonlarının inceliği konusunda bugüne kadar Honor’un gerisinde kalan Samsung, bu durumu değiştirecek yeni bir model geliştiriyor.

Temmuz ayı katlanabilir telefonlar açısında oldukça önemli bir ay oldu. Honor, merakla beklenen yeni telefonları Magic V3 ve Magic Vs3’ü piyasaya sürerken, ondan hemen sonra da Samsung Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6’yı görücüye çıkardı. Samsung’un yeni katlanabilir telefonları ilgiyle karşılanmış olsa da son derece önemli bir konuda Honor Magic V3’ün gerisinde kaldı. Çünkü Honor Magic V3, dünyanın en ince katlanabilir telefonunu öncülünden devraldı. Bu da telefon için önemli bir pazarlama noktası olarak ön plana çıkarldı.

Samsung katlanabilir ekranlı telefonlarının inceliği konusunda bugüne kadar Honor’un gerisinde kalmış olsa da bu durum yakında değişebilir. Çünkü gelen son haberler, Samsung’un Honor Magic V3’ten çok daha ince olacak bir katlanabilir telefon üzerinde çalıştığını söylüyor.

Samsung katlanabilir telefon

Bugün piyasadaki en ince katlanabilir telefon olan Honor Magic V3’ün kalınlığı 9.2 mm. Samsung Galaxy Z Fold6’nın kalınlığı ise 12.1 mm. Yani iki model arasında kayda değer bir kalınlık farkı var. Öte yandan Samsung’un hazırlık aşamasındaki yeni telefonun ise sadece 7 mm kalınlığında olacağı söyleniyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa Samsung sadece Honor’u geçmekle kalmayacak, aynı zamanda kayada değer de bir fark atmış olacak.

Ancak Samsung’un bunu başarabilmek için önemli tavizler vermesi gerekiyor. Öncelikle bu inceliğin elde edilebilmesi için S Pen elektronik kalem desteğinden feragat edilmesi gerekiyor. Bu da yetmezmiş gibi telefonun batarya kapasitesinin de düşürülmesi gerekiyor. Bunlar dikkat çekici eksiklikler. Ancak “dünyanın en incesi” diyebilmek satışlara yansıdığı için, Samsung en azından belli başlı özel modellerde inceliği ön plana koyabilir.

EA Sports FC 25 Fragmanı Yayınlandı