Samsung Katlanabilir Telefon Alanında Geriye Düşüyor

Samsung katlanabilir telefon

Samsung, öncülük ettiği katlanabilir telefon alanında çıkardığı son modellerle Google ve Honor gibi rakiplerinin gölgesinde kalmaya başladı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir telefonların yaygınlaşmasına öncülük eden şirketlerden biri, hatta belki de birincisiydi. Rakiplerinden yıllar önce bu kategoride ürünler çıkarmaya başlayan şirket, bugün artık Galaxy Z Fold serisinin 6. jenerasyonuna gelmiş durumda. Nitekim Galaxy Z Fold6 ve Galaxy Z Flip6 bu yaz kullanıcılarla buluştu. Ne var ki bu öncü konumuna rağmen Samsung son dönemde rakiplerinin gerisine düşmeye başladı. Son günlerde piyasaya sürülen Google Pixel 9 Pro Fold ve Honor Magic V3 gibi telefonlar, hem tasarımsal açıdan, hem de teknik özellikleriyle Galaxy Z Fold6’nın önünde yer alıyor.

2024 katlanabilir telefonlar

Honor bu alanda neredeyse Samsung kadar iddialı bir şirket, Bu yüzden Honor Magic V3’ün Galaxy Z Fold6’yı gölgede bırakması bir nebze anlaşılabilir. Ancak daha ikinci katlanabilir telefonunu çıkaran Google’ın bile bu alanda daha önde olması dikkat çekiyor. Google’ın bu hafta piyasaya sürdüğü Pixel 9 Pro Fold, hem Galaxy Z Fold6’dan daha ince, hem de daha hafif. Bu da yetmezmiş gibi ekran çerçeveleri de daha ince. Özellikle de dış ekranında. Google’ın daha ikinci modelinden Samsung’dan daha ince bir telefon sunabilmiş olması, Samsung’un bu alanda biraz ayak sürüdüğünü gösteriyor.

Samsung’un Galaxy Z serisi modelleri bugün hala en çok satan katlanabilir telefonlar arasında yer alıyor. Ancak şirket bir sonraki jenerasyonda kayda değer bazı yenilikler yapmaz ve Honor gibi rakiplerinin gerisinde kalmaya devam ederse, bu durum satış rakamlarına da yansımaya başlayabilir.

Epic Games, 500 TL’lik Oyunu Ücretsiz Veriyor