OpenAI Yeni Yapay Zeka Modeli GPT-4o Mini’yi Kullanıma Sundu

GPT-4o Mini yapay zeka

OpenAI, amiral gemisi yapay zeka modeli GPT-4o’nun daha düşük maliyetli bir versiyonu olan GPT-4o mini’yi kullanıma sundu.

ChatGPT sayesinde yapay zeka alanında öncü konuma yerleşen OpenAI, bugün yapay zeka pazarının zirvesinde oturuyor. Ancak şirketin burada kalabilmesi için her geçen gün teknolojilerini biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Çünkü bu alanda rekabet her geçen gün biraz daha artıyor. OpenAI da bunun farkında olduğu için sürekli kullanıcı deneyimini geliştirecek yollar arıyor.

Hatırlarsanız şirket kısa süre önce yeni A.I. modeli GPT-4o’yu kullanıma sundu. Tanıtım etkinliğindeki sunumuyla herkesi kendisine hayran bırakan GPT-4o kısa süre sonra kullanıma sunuldu. Hatta bu uygulamayı ücretsiz kullananlar bile bu modele ulaşabiliyor. Ancak ücretsiz kullanıcılara günlük bir kullanım kotası uygulanıyor. Bu kota dolduğunda ise kullanıcılar GPT’nin standart modeline dönüyor.

Bu standart model bugüne kadar GPT-3.5 Turbo’ydu. Ancak bu durum bugün itibarıyla değişti. OpenAI, amiral gemisi yapay zeka modeli konumundaki GPT-4o’nun daha küçük ve daha düşük maliyetli bir versiyonu olan GPT-4o mini’yi kullanıma sundu. Bundan sonra ücretsiz kullanıcılar bu modeli kullanabilecek.

ChatGPT yeni özellik kazanıyor

Bu modelin GPT-4o’nun daha düşük maliyetli versiyonu olarak lanse edilmesinin sebebi ise uygulama geliştiricilerine daha ucuza sunulacak olması. GPT’yi kullanarak kendi yapay zeka uygulamalarını geliştiren şirket ve yazılımcılardan belli bir ücret alan OpenAI, bu mini modelinden yüzde 60 daha az para alacak.

GPT-4o mini, GPT-4o’dan daha düşük bir model olsa da aslında GPT-3.5 Turbo’nun epey önünde. Bu A.I. modelleri için başlıca performans testi olarak kabul edilen MMLU’da GTP-4o 88.7 puan alırken, mini modeli ise 82 puan aldı. GPT-3.5 Turbo’nun performans puanı ise 70’ti. Yani mini aslında Turbo’nun 10 puan önünde.

EA Sports FC 25 Fragmanı Yayınlandı