Honor Magic V3’ten İlginç Rekor

Honor Magic V3

Halihazırda “dünyanın en ince katlanabilir telefonu” unvanının sahibi olan Honor Magic V3, bu hafta adını ilginç bir rekora daha yazdırdı.

Dünyanın en ince katlanabilir telefonu olmasıyla dikkat çeken Honor Magic V3, geçtiğimiz ay Çin’de piyasaya sürüldü. Çin’de kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan telefon, önümüzdeki günlerde de global pazara sunulacak. Biz Magic V3’ün IFA fuarında gerçekleşecek global lansmanı için beklerken, telefon ilginç bir rekorla gündeme taşındı.

Honor, yeni katlanabilir telefonunun ne kadar ince ve ne kadar hafif olduğuna dikkat çekmek için Bryan Berg ile anlaştı. İskambil kağıtlarından yaptığı evlerle Guiness Rekorlar Kitabı’na giren Bryan Berg, dünyanın en yüksek kağıttan kulesini yaptıktan sonra, Honor Magic V3’ü en üstüne yerleştirdi. Böylece Magic V3 adını yeni bir rekora daha yazdırmış oldu.

Honor Magic V3 rekor

Honor’un yeni katlanabilir telefonu sadece 226 gram ağırlığında ki bu katlanabilir bir telefon için son derece hafif. Bu konuda Magic V3’ün en büyük rakibi olan Galaxy Z Fold6’nın ağırlığı 239 gram.

Honor Magic V3, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 12 ya da 16 GB eşlik ediyor. Depolama alanı konusunda kullanıcılara üç farklı seçenek sunuluyor: 256 GB, 512 GB, 1 TB. Telefonda 5150 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı 65W. Ayrıca telefonda 50W kablosuz şarj özelliği de bulunuyor.

Honor Magic V3’ün dış yüzünde 6.43 inçlik LTPO bir ekran bulunuyor. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Telefonun katlanabilir iç ekranı ise 7.92 inç. FHD+ çözünürlükteki bu LTPO OLED ekranın yenilenme hızı da 120 Hz.

Son olarak kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera çıkıyor. 50 megapiksellik ana lense 50 megapiksellik bir periskop kamera ise 40 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 20 megapiksel.

Honor Magic V3 2

Katlanabilir iPhone Ertelendikçe Erteleniyor