Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısı hakkında yeni açıklamalar yaptı: Aşılara güven büyük

koronavirüs

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısı ile alakalı açıklamalar yapmaya devam ediyor. Bu açıklamalardan birisi son derece özendiriciydi. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Herkesin gözü kulağı üzerinde olduğu Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısı konusunda yine kesin konuştu. Bu defa aşıya karşı büyük bir istek oluşturma amacı farkedildi. Şu anda aşı sadece sağlık çalışanlarına ve yaşlılara yapılıyor.

Sağlık çalışanları ve yaşlıların aşılanma süreci tamamlandıktan hemen sonra bu sefer diğer vatandaşlara sıra gelecek. Ancak toplum genelinde bu konuda bazı endişeler var. Halkın azımsanmayacak bir bölümü aşı olmayı düşünmüyor. Bu durum Sağlık Bakanlığı için endişe yaratıyor.

Sağlık Bakanlığı 2 doz aşıyı yeterli buluyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre 2 doz aşı olmak yeterli. Aşıyı olan kişiler 3 ay boyunca karantinadan muaf olabilecek. Burada belirtilmek istenen “temas” konusuydu. COVID-19 geçiren birisine temas eden bir kişi önceden aşılanmış olursa karantinaya girmesine gerek kalmayacak.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalara göre bu muafiyet sadece iki grup için geçerli olmayacak. Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen kişiler karantinaya girmeye devam edecek. Bu mutasyonlar tehlikeli bulunduğu için böyle bir karar alındı.

Sağlık Bakanı, “Daha önce laboratuvarda doğrulanmış SARS-CoV 2 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası üç ay içindeki riskli temaslarında (Güney Afrika veya Brezilya varyantı tespit edilen vakalar hariç) karantina gerekmez.” ifadelerine yer verdi.

HUAWEI Akıllı Tartı 3: Yeni profesyonel sağlık asistanı

Peki siz aşı olmayı düşünüyor musunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.