BiP üzerinde Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı açıldı!

Koronavirüs için ilk DNA aşısı bulundu

Sağlık Bakanlığı, Turkcell’in bünyesinde yer alan BiP’te, koronavirüsle mücadele kapsamında Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı açtı.

Tüm dünyada etkisini ağır bir şekilde gösteren Koronavirüs salgını için Türkiye tüm önlemleri almaya devam ediyor. T.C. Sağlık Bakanlığı bu süreçte geçtiğimiz gün WhatsApp üzerinden danışma hattı açmıştı. Bugün ise Turkcell’in bünyesinde yer alan BiP’te, koronavirüsle mücadele kapsamında Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı açıldı.

Tüm operatörler için kullanıma sunulan bu danışma platformu sayesinde vatadandaşlarımız koronavirüs hakkında ne güncel bilgilere anında ulaşabilecek.

Türkiye’de Koronavirüs ile mücadele için WhatsApp Danışma Hattı kuruldu!

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin yerli iletişim ve yaşam platformu BiP’te, koronavirüsle mücadele kapsamında yeni bir iletişim kanalı açtı. Kullanıcılar, BiP Keşfet bölümünden Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma kanalına 7/24 ücretsiz ulaşabiliyor.

Kanalda, kullanıcılar şüphelenmeleri durumunda Online COVID – 19 testini cevaplayarak test sonucuna göre yönlendiriliyor ve risk görülmesi durumunda ALO 184 SABİM’e ulaşabiliyorlar.

BiP kullanıcıları Sağlık Bakanlığı Kanalı’ndan Türkiye ve dünyadaki son durumu gösteren COVID-19 Canlı Harita’yı anlık olarak takip edilebilirken, bakanlık bilgilendirmeleri, duyurular ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın koronavirüsle mücadele konusuyla ilgili attığı tweet’leri, Twitter kullanıcısı olmasalar dahi BiP mesajı olarak alabiliyorlar.

BiP Koronavirüs Bilgilendirme ve Danışma Kanalı

Tüm operatör kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulan hizmete BiP uygulamasından indirip, Keşfet bölümünde yer alan Sağlık Bakanlığı kanalını takip eden herkes yararlanabiliyor.

BiP uygulamasının App Store ve Play Store üzerinden en güncel sürümünü buradan indirebilirsiniz.