Çin koronavirüs aşısı hakkında çok önemli açıklamalar yapıldı! Bakanlık beklemede

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Çin koronavirüs aşısı hakkında her geçen gün daha fazla detay ortaya çıkıyor. Sağlık Bakanlığı bu sefer çok daha önemli bir açıklamaya yer verdi.

Bilindiğiniz üzere Çin koronavirüs aşısı hakkında sürekli yeni açıklamalara yer veriliyor. Laboratuvar ortamında devam eden analiz çalışmaları ile birlikte her şey daha detaylı bir şekilde ortaya çıkıyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu şu anda bu araştırma çalışmalarının öncüsü konumunda yer alıyor.

14 gün devam edecek olan bu araştırma ve analiz faaliyetleri sonucunda bir karara varılacak. Etkinlik, kalite ve güvenilirlik gibi birçok kategoride analiz çalışmaları devam edecek. İşin asıl önemli olan kısmı ise Sağlık Bakanlığı tarafından söylenenlerdi.

CoronaVac hakkında detaylı çalışmalar devam ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, eğer Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu aşıyı onaylarsa Sağlık Bakanlığı acil kullanım onayı verecek. Yani sadece birkaç gün içerisinde aşının dağıtımı sağlanacak. Böylece özellikle hemen ihtiyacı olan kişilerin bu ihtiyaçları karşılanacak.

Çin koronavirüs aşısı hakkında

30 Aralık 2020 tarihinde bu aşılar Türkiye’ye hava yolu ile getirilmişti. Ülkeye giriş yapar yapmaz hemen analiz çalışmalarına başlandı. Öncelikli olarak araştırmalarda Türkiye’ye geldiğinde herhangi bir değişim yaşayıp yaşamadığı incelenecek. Bazen aşılar sevkiyat esnasında bozulabiliyor.

CoronaVac aşı formülasyon yapısının değişip değişmediğini kontrol ettikten sonra ve insanlarda yan etkilere neden olup olmadığı gözlemlenmesi ile birlikte dağıtımı yapılacak. Bakanlık bu konuda son derece aceleci davranıyor. Salgın büyük bir hızla yayılıyor ve Sağlık Bakanlığı tedbirlerini mümkün olduğunca çabuk almaya çalışıyor.

Aşı ilgili tartışmalar devam ederken laboratuvar araştırmaları da sürüyor. Muhtemelen Sağlık Bakanlığı kısa bir süre içerisinde yeni açıklamalarla aşının yapılıp yapılmayacağını kesinleştirecek.