BTS grubuna karşı ırkçı karikatür hayranları ayağa kaldırdı

BTS grubua karşı ırkçı karikatür hayranları ayağa kaldırdı

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS, Lady Gaga ve Ariana Grande’ye verilen En İyi Pop İkili / Grup Performansı ödülünün ardından Grammy’de yenilgiye uğradı. Türkiye’de de bir çok hayrana sahip grubun fanları bu duruma hali hazırda üzgündü. Ardından grubun Grammy kazanamaması ile ilgili ırkçı bir karikatür ortalığı karıştırdı. Karikatür sosyal medyada tepki topladı.

Hindustan Times’a göre Garbage Pail Kids’in hazırladığı bir dizi sosyal medyada ırkçılık tartışmalarını başlattı. BTS Grammy ödüllerine aday gösterilen ilk Koreli gruptu. Hayranlar bunun bile hali hazırda bir başarı olduğunu savundu. Söz konusu çıkartmaların ardındaki şirket The Topps Company, ‘Shammy Awards’ koleksiyonu adı verilen Grammy temalı bir Garbage Pail Kids serisi yayınladı.

BTS grubua karşı ırkçı karikatür hayranları ayağa kaldırdı

Koleksiyonda BTS, Harry Styles, Billie Eilish ve diğer Grammy adayları ve kazananları yer aldı. Karikatürler sanatçıları eğlendirmeyi amaçlasa da, BTS’i içeren çıkartma ile biraz fazla ileri gitmiş gibi görünüyorlar. Sosyal medyada dolaşan görselde RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V ve Jungkook’un köstebek vurma oyununa yerleştirildiği ve oyunda kullanılan tokmağın yerine de Grammy ödülü konduğu görülüyor. Görselde her üye darbe almış biçimde ve yüzlerinde morluklarla resmediliyor. Şirketin çıkarmaya verdiği isimse “BTS Bruisers”.

Twitterda bir hayran, ” Asyalı insanlara yönelik nefret suçlarında bu kadar artış varken 7 Asyalı erkeğin bir ödül tarafından dövülmesinin mizahi bir etki yaratmak için ‘eğlenceli’ bir abartı olduğunu mu düşünüyorsunuz” ifadelerini kullandı. Bir diğeriyse, “Asyalılara yönelik nefreti normalleştirmekten ve bu ‘kara mizahmış’ gibi davranmaktan vazgeçin” diye belirtti. Şirket tepkilerin ardından özür diledi.

Antutu en çok çakması yapılan telefonları açıkladı