Rusya’da kripto para piyasaları hakkında tarihi karar kapıda!

Bitcoin yatırımcıları bu detaya fed

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Rusya, kripto paralara ilişkin tarihi bir karar vermenin arifesinde.

Rusya’da kripto para piyasaları hakkında tarihi karar kapıda! Kripto paralar ile ilgili şu an için en büyük sıkıntı, neredeyse hiçbir devletin bu paraları resmi düzeyde tanımaması olarak gösteriliyor. Her ne kadar El Salvador gibi birkaç ufak ülkenin bu yönde girişimleri olsa da, bu tip ülkelerin kripto paraları resmi para olarak kabul etmesi, büyük bir ülkenin kabul etmesiyle aynı etkiyi yaratmıyor. Ancak işler her an tersine dönebilir.

Bilindiği üzere son birkaç haftadır Rusya’nın kripto paralar hakkında önemli bir yasal düzenleme yapacağı konuşuluyor. Bu konu hakkında fikirlerini paylaşan Rusya Maliye Bakanı da, amaçlarının kripto paraları yasaklamak değil, bir düzene sokmak olduğunu söylemişti. İşte bakanın bu sözlerine paralel gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Kripto para birimi tanıtan influencerlara yeni kurallar!

Rusya’da kripto para piyasaları hakkında tarihi karar kapıda!

İddialara göre, Rus hükümeti ile Rusya Merkez Bankası kripto paraların nasıl tanınacağı konusunda bir anlaşamaya vardı. Buna göre Rusya ilk etapta kripto paraları dijital finansal varlık düzeyinde değil, para birimi türü olarak tanıyacak. Bu konudaki yasal çalışmalar ise 18 Şubat’ta yayımlanması beklenen yasa taslağında netlik kazanacak.

Ayrıca bu taslakta, kripto para kullanımının sadece yasal bankacılık sistemi ya da lisanslı aracı kurumlar vasıtasıyla yapılabilmesi yönünde bir hüküm yer alacak. Bunlar, kripto paralar için oldukça önemli gelişmeler. Çünkü Rusya’nın kripto paraları tanıması ilk defa dünyanın sayılı ekonomilerinden birinin bu yönde bir adım atması manasına geliyor ki bu da bir domino etkisi yaratabilir.

Facebook adeta eriyip bitiyor!