Facebook adeta eriyip bitiyor!

Facebook moderatörleri evden çalışabilecek

Meta’nın 2021 dördüncü çeyrek gelir raporuna göre Facebook’un günlük aktif kullanıcıları 1 milyon azaldı.

Facebook adeta eriyip bitiyor! Meta Platforms Inc, 2021’in dördüncü çeyreğine ilişkin finansal durum raporunu yayınladı. Şirket, son çeyrekte çoğunlukla uygulamalarında gösterilen reklamlardan elde ettiği gelirin 33 milyar dolar olduğunu açıkladı. 2021’deki toplam geliri, 2020’ye göre yüzde 37 artarak 117 milyar dolara ulaştı.

Meta ise içerdiği sosyal medya uygulamalarının kullanım oranı açısından olumlu bir tablo sergileyemedi. Her yıl günlük kullanıcı sayısında artış olduğu haberiyle ön plana çıkan Facebook, bu kez yatırımcıların beklentilerinin altında kaldı. Platform, tarihinde ilk kez kullanıcı sayısında düşüş yaşadı.

Facebook adeta eriyip bitiyor!

Meta’ya bağlı sosyal medya ağının günlük aktif kullanıcı sayısı 2021’in üçüncü çeyreğinde 1.930 milyar olarak gerçekleşti. Ancak Facebook, dördüncü çeyrekte günlük kullanıcı sayısının 1 milyon kayıpla 1.929 milyara düştüğünü açıkladı. Platform, Avrupa ve Asya Pasifik bölgelerinde yükseliş gösterirken, küresel olarak düşüş yaşadı.

Meta, Avrupa'da Facebook ve Instagram'ı kapatmak zorunda kalabilir

Öte yandan Facebook, aylık aktif kullanıcı sayısını artırdı. 2021’in üçüncü çeyreğinde 2.910 milyar olan aylık kullanıcı sayısı, dördüncü çeyrekte 2 milyon artarak 2.912 milyara ulaştı. Sosyal medya ağının 2021 yılının ilk çeyreğinde aylık aktif kullanıcı raporu 2.853 milyar oldu.

Meta; Instagram, WhatsApp ve Messenger’ın kullanıcı sayısını ayrı ayrı paylaşmadı. Bu üçü de dahil olmak üzere tüm uygulamalarının aylık aktif kullanıcı sayısını 2021’in dördüncü çeyreğinde yıllık yüzde 9 artışla 3,59 milyar olarak açıklayan şirket; Günlük kullanıcı sayısının toplamda 2,82 milyar olduğunu belirtti.

Şirket, Facebook, Instagram, WhatsApp ve diğer hizmetlerini içeren uygulamalardan 32 milyar dolar gelir elde etti. Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklikle ilgili ürünleri kapsayan Reality Labs (RL) bölümünden 877 milyon dolar kazandı.

Motorola yeni bir katlanabilir telefon için paten aldı