Galaxy S22 Ultra Note serisinin yerini alabilecek mi?

Galaxy S22 ve S22 Ultra hakkında yeni bilgiler sızdırıldı

Uzun bir süredir gündemi meşgul eden ve Note serisinin özelliklerini barındırıp barındırmayacağı merak edilen Samsung Galaxy S22 Ultra nihayet tanıtıldı.

Galaxy S22 Ultra Note serisinin yerini alabilecek mi? Samsung’un en özel günlerinden biri olan Unpacked 2022’yi geride bıraktık. Güney Koreli teknoloji şirketi, bu etkinlikte birçok önemli model tanıtmış olsa da, ilgiyi üzerine toplayan isim kuşkusuz Samsung Galaxy S22 Ultra oldu.

Güney Koreli teknoloji devinin Note serisini sonlandırdığını duyurmasının ardından S22 serisinde kalemli bir modelin çıkıp çıkmayacağı, çıkacaksa isminde Note ifadesinin yer alıp almayacağı tartışılmaya başlanmıştı. İşte dün itibariyle gerçekleşen etkinlikte, bu soruların tamamı yanıt buldu.

Samsung, akıllı telefon cephesinde bundan sonra amiral gemisi klasmanında kalem yeteneğini S22 Ultra modeline devretmiş. 6.8 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüğünde bir ekrana sahip olan S22 Ultra, maksimum 1.750 nits parlaklığa ulaşabiliyor.

Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra Note serisinin yerini alabilecek mi?

Güücnü 4 nanometre EUV düğümlü Exynos 2200’den alan bu cihaz, 128GB dahili depolama alanı ve 8GB RAM seçenekleri ile başlıyor. Dileyen kullanıcılar ise 256GB / 512GB / 1TB dahili depolama alanı ve 12GB RAM seçeneklerini de değerlendirebilir.

Cihazın pil performansına baktığımız zaman 5.000 mAh’lık bir bataryaya sahip olduğunu görüyoruz. 15W kablosuz 45W kablolu şarj desteği sunan bu batarya aynı zamanda ters kablosuz şarj özelliğini de destekliyor.

Arka yüzeyinde 108 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açılı kamera, 10 MP telefoto kamera ve 10 MP periskop kameradan oluşan 4’lü bir dizgisi bulunan cihazın ön yüzeyindeki kamera ise 40 MP çözünürlüğünde.

Son olarak Samsung’un yeni amiral gemisini 1.199 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunduğunu hatırlatalım.

Koç Holding ve Microsoft Arasında Girişimlere Yönelik İş Birliği