Kripto paraları yüzünden saldırıya uğrayan genç hayatını zor kurtardı

Rusya kripto paralar hakkında açıklama yaptı

İngiltere’de kripto paraları yüzünden saldırıya uğrayan genç son derece zor anlar yaşadı. Kripto para varlığının biraz fazla olduğu biliniyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Kripto paraları yüzünden saldırıya uğrayan bir genç İngiltere medyasının gündemine oturmayı başardı. 2020 yılında kripto para borsalarında yaşanan ciddi hareketler nedeniyle yatırımcılar dijital para birimlerine geçmişti. Aslına bakacak olursak bazıları buradan ciddi bir kazanç elde etti.

Bu tür yüksek miktarlarda kazanç elde edenlerden birisi de Londra’da bir öğrenciydi. Kendisi Londra Kent Üniversitesi 1. sınıfa devam ederken kripto paralarla ilgileniyordu. Bitcoin hesabı yaklaşık olarak 6 bin euro civarında bir yatırıma sahipti. Şu anda baktığımızda onun hesabında 68 bin euro olduğu görülüyor. Yani böylece kripto paralardan önemli ölçüde kazanç elde ettiği anlaşılıyor.

Kripto paraları yüzünden saldırıya uğrayanların sayısı artıyor

Bu öğrenci saldırıya uğradıktan hemen sonra polise ve güvenlik görevlilerine ulaşmaya karar verdi. Ancak hiçbir güvenlik görevlisi ona yardım etmek istemedi. Yetkililer onunla ilgilenmeyince bu genç parasını geri almanın yollarını aradı.

kripto paraları yüzünden saldırıya

Öğrencinin annesi güvenlik görevlilerinin ve polisin hiçbir şey yapmaması üzerine büyük üzüntü yaşadı. Ortaya çıkan detaylara göre bu çocuk bıçaklı saldırıya uğradı. Yurtta beklenmeyen bir şekilde böyle bir saldırıya uğrayan genç ölüm tehlikesi atlattı. Saldırganların yaklaşık olarak 3 bin euro çaldığı tahmin ediliyor. Kripto paraları yüzünden saldırıya uğrayanların sayısında önemli bir artış görüldü.

Netflix, Bitcoin destanı hakkında bir belgesel çekiyor

Kripto para soygunları ne yazık ki tahmin edilenin çok daha ötesine geçti. Kripto para güvenlik analistleri bu tür konularda dikkatli olunmasını öneriyor. Onlara göre dijital varlıklarınızı her yerde açıklamak doğru değil. Aksi halde beklenmeyen saldırılara uğrayabilirsiniz. Peki siz kendinizi bu konuda güvende hissediyor musunuz?