Diablo 4 ekran kartı katili oldu

diablo 4

Diablo 4’ün betası cuma günü başladı, beta sürüm oyunculardan yoğun ilgi gördü. Fakat sosyal medya ve çeşitli platformlarda, Diablo 4 betanın bazı RTX 3080 Ti ekran kartlarını bozduğu belirtiliyor. Neler olduğuna detaylarıyla birlikte bakalım.

Amazon’un online oyunu New World, bazı RTX 3090 ekran kartlarının kötü çalışmasına ve bozulmasına neden olmuştu. Benzer bir durum da Diablo 4 betada yaşanıyor. Reddit, Blizzard forumları, Neogaf, sosyal medya platformlarında bazı oyuncular, RTX 3080 Ti ekran kartlarında sorunlar yaşadığını belirtti. Ekran kartı fanının tam hızla çalışması, bilgisayarın kilitlenmesi ve yeniden başlaması, grafiklerin hatalı gösterilmesi şikayet edilen sorunlar. İşin kötü tarafı birkaç kullanıcının RTX 3080 Ti ekran kartı bozulup, kullanılmaz hale gelmiş durumda. Görünüşe göre problem yaşayan kullanıcıların çoğu Gigabyte tarafından üretilen RTX 3080 Ti modelini kullanıyor. Mortismal Gaming nickli YouTube kullanıcısı da Diablo 4 betada ekran kartının kötü çalıştığını söyledi.

diablo 4

Diablo 4 büyük ihtimalle sorun yaşayan ekran kartlarındaki zayıflığı tetikledi. Bir çeşit katalizör görevi gördü. Bu durumu biraz daha açacak olursak, New World oyununda da aynı olay yaşandı. EVGA RTX 3090 kullanan bazı oyuncular New World oynarken, ekran kartlarının bozulduğunu söylemişti. Ancak sorunun ekran kartlarındaki zayıf lehimlemeden kaynaklandığı ortaya çıkmıştı. New World, yüksek FPS’le ekran kartına yük bindirince, zayıf lehimleme nedeniyle arıza meydana geliyordu. Diablo 4’te de böyle bir ihtimal söz konusuysa, sorunu çözmek Blizzard’a değil, Gigabyte’a düşüyor. Fakat Blizzard, oyuncuların problemle karşılaşmaması için FPS’yi sınırlayabilir.

Blizzard konuyla ilgilendiklerini ve Nvidia ile yakından çalıştıklarını söyledi. Ünlü oyun yapımcısı problemin kaynağını bulmak için daha fazla veri topladıklarını da açıkladı. Gigabyte’ın da sorundan haberi var ve ne olduğunu bulmak için çalışmalara başlamış.

ChatGPT sizin için sipariş verip, rezervasyon yapabilir