Reklamlı Netflix aboneliği ne zaman geliyor? İşte cevabı

Netflix ek ücret almaya başlayacak!

Dünyanın en popüler çevrimiçi video platformlarından biri olan Netflix’in uzun süredir üzerinde çalıştığı reklamlı abonelik sistemi hakkında yeni iddialar var.

Reklamlı Netflix aboneliği ne zaman geliyor? İşte cevabı. Netflix, uzun bir süre dünyanın en çok kullanıcıya sahip çevrimiçin video izleme platformu unvanını elinde bulundurmuş ancak daha sonra üst üste 2 çeyrekte gelen büyük kullanıcı kayıplarıyla bu unvanını hızlı bir gelişim süreci kaydeden rakibi Disney’e kaptırmıştı. Yeniden en çok kullanıcıya sahip isim olmak ve kullanıcı kaybını durdurmak isteyen Netflix’in bu uğurda en çok güvendiği projesi ise reklamlı abonelik sistemi.

Netflix ek ücret almaya başlayacak!

Normal abonelik sistemine göre daha uygun fiyattan satışa sunulacak olan bu model, içerisinde reklam barındıracak ve normal abonelik sisteminde bulunan bütün içeriklerin tamamına sahip olmayacak.

Netflix Microsoft ile iş ortaklığı yapıyor

Reklamlı Netflix aboneliği ne zaman geliyor? İşte cevabı

Ancak yine de Netflix’in bu projesinden beklentileri büyük. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddiaya göre Amerika Birleşik Devletleri’nde 7-9 dolar arası bir fiyatta satışa sunulması planlanan reklamlı abonelik sisteminin çıkış tarihine ilişkin ilk ciddi iddia ise bugün geldi.

netflix dusus

Netflix’e yakınlığıyla bilinen bir internet sitesi tarafından servis edilen ve doğrudan ismi açıklanmayan Netflix’in üst düzey yöneticilerine dayandırılan habere göre, Amerikalı medya devi yeni projesini 1 Kasım 2022 tarihinde satışa sunacak. Netflix’in en büyük rakibi Disney+’ın da reklamlı abonelik sistemi üzerinde çalıştığı ve bu paketini 8 Aralık’ta kullanıma sunacağı düşünüldüğünde, Netflix’in rakibinin önüne geçmek amacıyla böyle bir hamle yapması son derece mantıklı görünüyor. Bakalım reklamlı Netflix aboneliği kötü gidişatı durdurabilecek mi?

Huawei yeni amiral gemisi modelinde tüm kozlarını birden oynayacak!