Netflix reklamlı paket hayal kırıklığı yaratabilir

Netflix ek ücret almaya başlayacak!

Netflix reklamlı paket hakkında paylaşılan yeni detaylar, bu paketin hayal kırıklığı yaratabileceğini gösteriyor. Çünkü bu pakette tüm içerikler olmayacak.

Bildiğiniz gibi Netflix, geçtiğimiz aylarda, reklamlı bir paket hazırladıklarını duyurmuş ve bu paketin şu anda kullanıcılara sunulan diğer paketlerden daha uygun fiyatlı olacağını açıklamıştı. O günden beri merakla beklenen bu paketin çıkış tarihi dün belli oldu. Hatırlayacağınız gibi, Netflix reklamlı paketin 3 Kasım’dan itibaren kullanıma sunulacağı haberini dün sizinle paylaşmıştık.

3 Kasım’da gelecek reklamlı paket için bekleyiş sürerken, bu paket hakkında kullanıcıları pek de memnun etmeyecek bir detay ortaya çıktı. Çünkü reklamlı pakette sadece içerikleri izlerken reklam çıkmakla kalmayacak aynı zamanda bu pakette bazı içerikler olmayacak.

Netflix, önümüzdeki yıllarda daha ucuz reklam destekli planlar sunabilir. İşte tüm detaylar.

Netflix COO’su Greg Peters’ın bugün yayınladığı açıklama, reklamlı paket hakkında yeni detayları ortaya çıkardı. Peters’ın açıklaması, Netflix’teki film ve dizilerin yaklaşık yüzde 10’luk bir kısmının reklamlı pakette olmayacağını gösteriyor. Bu film ve dizilerin hangileri olacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Öte yandan reklamlı pakette gösterilecek reklamların ne şekilde olacağı da belli oldu. Peters, reklamların 15 ila 30 saniye arası süreceğini açıkladı. Bu reklamlar hem izlenecek içeriğin başında, hem de izleme sırasında çıkacak. Her bir saatte yaklaşık 4-5 dakikalık reklam gösterilecek. Bu da bir saatlik bir bölüm sırasında 30 saniyelik sekiz reklamın 10 reklamın gösterilebileceği anlamına geliyor.

Netflix, bu yeni paketini abonelere aylık 6.99 dolara sunacak. Bu paketin Türkiye fiyatı henüz netlik kazanmadı ama ABD fiyatı bizdeki karşılığı hakkında daha net bir fikre sahip olmamızı sağlıyor. Şu anda bizde 45.99 TL olan temel paket ABD’de 9.99 dolar. Bu da 6.99 dolarlık reklamlı paketin yaklaşık yüzde 30 daha ucuz olduğu anlamına geliyor. Türkiye fiyatına yüzde 30’luk indirimi uyguladığımızda karşımıza 30-35 TL aralığında bir abonelik ücreti çıkıyor.

1.2 milyar dolarlık MetaVerse evreni hayalet şehre döndü