Huawei yeni amiral gemisi modelinde tüm kozlarını birden oynayacak!

huaweimate 50

Çinli teknoloji devi Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni amiral gemisi Mate 50 serisinde değişken diyafram açıklığına sahip kameralar bulunacak. Peki bu ne manaya geliyor?

Huawei yeni amiral gemisi modelinde tüm kozlarını birden oynayacak! Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Huawei, uzunca bir süredir Google ambargosunun etkilerinden kurtulmaya çalışıyor. Amerika Birleşik Devletleri tarafından casusluk suçlamasıyla karşı karşıya kalan ve bunun bedellerini çok ağır bir şekilde ödeyen Çinli şirket bir nevi yaşam mücadelesi verirken, Çinli şirketin CEO’su Ren Zhengfei’de geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla; ABD yaptırımları, savaş ve pandemi sonrası ekonomik durum gibi üç önemli tehdit yüzünden gelecek 3 yılın çok sıkıntılı olabileceğini ve bu sürede amaçlarının şirketi hayatta tutmak olduğunu açıklamıştı.

huawei mate 50 pro 4

İşte bu sebeplerden dolayı Çinli şirket, yeni amiral gemisi Huawei Mate 50’yi elinden geldiğince popüler kılmaya çalışıyor. Bugüne kadar bir söylenti şeklinde dolaşan “değişken diyafram açıklığı” özelliğinin bizzat Huawei tarafından doğrulanması da bu durumun bir göstergesi olabilir.

Huawei Mate 50 Pro

Huawei yeni amiral gemisi modelinde tüm kozlarını birden oynayacak!

Peki Huawei Mate 50 serisi akıllı telefon modellerinin tamamında bulunacak olan bu özellik ne manaya geliyor? Akıllı telefon dünyasında piyasaya sürülen her 100 telefondan 99’unda sabit diyafram aralığına sahip kameralar kullanılıyor diyebiliriz. Bu da telefonların iki seçenekten birini otomatik olarak kullanması manasına geliyor.

huawei mate 50 pro 3

Ancak değişken diyafram aralığı kullanıcılara seçim serbestisi ve daha yüksek kalitede fotoğraf çekebilme imkanı tanıyor. Ayrıca görüntü derinliğinin kontrolü ve deklanşör hızının yavaşlatılması gibi özellikleri de cabası. Peki bu özellik Huawei Mate 50 serisine olan talebi arttırmaya yetecek mi? İşte onu da telefonun tanıtılacağı 6 Eylül tarihinden sonra göreceğiz.

Üç kameralı Galaxy A04s piyasaya sürülüyor