Realme GT Neo 5 SE performans testinde görüldü

Realme GT Neo 5 Lite

Çok yakında kullanıcılarla buluşması beklenen Realme GT Neo 5 SE, Geekbench performans testinde görüldü. Telefon Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor.

Çin merkezli teknoloji şirketi Realme, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Son dönemde GT serisini epey büyüten şirket, bu seriden bir telefon daha çıkarmaya hazırlanıyor. GT Neo 5’i kısa süre önce resmen tanıtan şirket, bu kez de bu telefonun SE versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor.

Bu hafta Geekbench performans testinde RMX3700 model numarasıyla yeni bir telefon görüldü. Geekbench’te yer alan bilgiler, bunun yakında kullanıcılarla buluşacak olan Realme GT Neo 5 SE olduğunu gösterdi. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde GT Neo 5 SE’nin teknik özellikleri hakkında yeni detaylar da ortaya çıktı.

Realme GT Neo 5 SE

Ortaya çıkan yeni bilgiler, Realme GT Neo 5 SE’nin Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alacağını gösteriyor. Ancak detaylara baktığımızda Snapdragon 8+ Gen 1’in alışık olduğumuz performansının altında bir performans görüyoruz. Bu da telefonda kullanılacak Snapdragon 8+ Gen 1’in daha önce gördüklerimizden farklı olacağını düşündürüyor. Bu versiyonda 2.92 GHz’lik Cortex-X2 işlemciye üç adet 2.5 GHz Cortex-A710 çekirdek eşlik ediyor.

Bildiğiniz gibi Qualcomm bazen yonga setlerinin daha düşük çekirdekler kullanan versiyonlarını üretebiliyor. Hatırlarsanız Oppo Reno 9 Pro+ da Snapdragon 8+ Gen 1’in normalden daha düşük güçte bir versiyonunu kullanıyordu.

Diğer özelliklere geldiğimizde GT Neo 5 SE’nin 6.74 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacağını görüyoruz. Bu ekranın yenileme hızı 144 Hz olacak. Android 13 işletim sistemiyle çıkması beklenen telefonun RAM kapasitesi 8 GB olacak.

Qualcomm yeni yonga setini bu hafta tanıtacak