Qualcomm yeni yonga setini bu hafta tanıtacak

Snapdragon 898 kullanacak ilk telefon

Qualcomm, 17 Mart’ta yeni bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Şirketin bu etkinlikte Snapdragon 7 Gen 2 yonga setini tanıtması bekleniyor.

Bildiğiniz gibi şu anda mobil yonga seti pazarını temel olarak üç şirket domine ediyor. Apple, iPhonelarda kendi yonga setlerini kullanırken, Android tarafında ise Qualcomm ve MediaTek’in yonga setleri karşımıza çıkıyor. MediaTek daha çok bütçe dostu ve orta segment telefonların tercihi olurken, Qualcomm’un Snapdragon yonga setleri en iyi Android telefonların bile tercihi oluyor. Ancak Snapdragon sadece en üst segmente hitap ediyor. Orta segmentte de pek çok telefon Snapdragon yonga setlerinden güç alıyor. Gelen son bilgiler ise çok yakında bu Snapdragon yonga setlerine bir yenisinin daha ekleneceğini gösteriyor.

Qualcomm, 17 Mart’ta düzenleyeceği yeni bir etkinlik için davetiyeleri göndermeye başladı. Amerikalı çip üreticisi, bu etkinlikte yeni Snapdragon yonga setini tanıtacak. Bu yonga setinin hangisi olacağı hakkında net bir açıklama yapılmamış olsa da bunun Snapdragon 7 serisinden bir yonga seti olacağı düşünülüyor. Daha spesifik olarak da Snapdragon 7 Gen 2’nin bu etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Hatırlarsanız Snapdragon 7 Gen 1, geçtiğimiz yılın ilkbahar aylarında piyasaya sürülmüştü. O yüzden bu serinin yenilenmesinin zamanı geldi diyebiliriz.

Qualcomm Snapdragon etkinliği

Amerikalı çip üreticisinin bu yeni yonga setini Snapdragon 7+ Gen 1 adı altında piyasaya sürmesi de söz konusu. Ancak şirketin Snapdragon 7 Gen 2 adını kullanması daha olası. Çünkü şirketin amiral gemisi serisi olan Snapdragon 8 serisi de Gen 2’ye geçmiş durumda.

17 Mart’ta tanıtılacak yonga seti hakkında bilinenler oldukça kısıtlı. Ancak daha önce sızan bilgilere göre bu yonga setinde bir adet 2.92 GHz Cortex-X2 çekirdek, üç adet 2.5 GHz Cortex-A710 çekirdek ve dört 1.8 GHz Cortex-A510 çekirdek bulunacak. GPU’nun ise 580Hz’lik Adreno 725 olacağı söyleniyor.

Meta, Twitter’a alternatif hazırlıyor