Meizu 20 ve 20 Pro, Geekbench’te görüldü

meizu 20

Bu ay bitmeden kullanıcılarla buluşması beklenen Meizu 20 ve 20 Pro, Geekbench performans testinde görüldü.

Bildiğiniz gibi Çinli telefon üreticisi Meizu, yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını oluşturacak Meizu 20 serisini önümüzdeki haftalarda kullanıcılarla buluşturacak. Meizu henüz bu serinin çıkış tarihi hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da, gelen son sızıntılar bu telefonların çıkışının bu ay bitmeden gerçekleşeceğini gösteriyor. Telefonun dün Geekbench performans testinde görülmesi de bu iddiaları doğruluyor.

Hatırlarsanız Meizu, kısa süre önce bir açıklama yaparak Meizu 20 serisindeki telefonların Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacağını açıklamıştı. Geekbench tarafından paylaşılan performans sonuçları, standart model ile Pro model arasında performans bakımından ciddi bir fark olmayacağını ortaya çıkardı. Her ne kadar her iki telefon da Snapdragon 8 Gen 2 kullanıyor olsa da performansta daha büyük bir fark bekleniyordu. Ancak ortaya çıkan sonuç durumun böyle olmadığını gösteriyor. Görünen o ki Pro modeli, standart model ile arasındaki farkı daha çok batarya ya da kamera gibi performansı doğrudan etkilemeyen alanlarda ortaya koyacak.

Meizu 20 Pro

Geekbench performans testine tabii tutulan her iki telefon da 12 GB RAM’e sahip. Ancak Meizu, telefonların 8 GB RAM’e sahip daha düşük fiyatlı versiyonlarını da satışa sunabilir. Bildiğiniz gibi telefon üreticileri telefonlarını farklı RAM ve dahili depolama alanı kapasiteleri ile piyasaya sürüyor.

İki telefon arasında daha dikkat çekici model olan Meizu 20 Pro, 10-bit Samsung E6 LTPO ekranı kullanıyor. QHD+ çözünürlükteki ekranı 120 Hz yenileme hızına sahip. Ekranın maksimum parlaklığı ise 1800 nit. Telefon 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Telefonun şarj hızı ise 50 W olacak.

Qualcomm yeni yonga setini bu hafta tanıtacak