iQOO Z7 serisinin çıkış tarihi belli oldu

iQOO Z7

Son günlerde çeşitli sızıntılara konu olan iQOO Z7 serisinin resmen tanıtılacağı tarih belli oldu. Bu etkinlikte hem iQOO Z7 hem de Z7x resmen tanıtılacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Neo 7 serisinin en yeni üyesi olan iQOO Neo 7 SE’yi aralık ayında kullanıcılarla buluşturan şirket, şimdi de Z serisini yenilemeye hazırlanıyor. Bir süredir çeşitli sızıntılar ve söylentilerle karşımıza çıkan iQOO Z7 serisi çok yakında kullanıcılarla buluşacak.

Kısa süre önce gelen sızıntıyla birlikte teknik özelliklerini öğrenme şansı yakaladığımız iQOO Z7 serisinin çıkış tarihi de bugün netlik kazandı. Z7i’yi geçtiğimiz günlerde ön siparişe açan iQOO, Z7 serisinin geri kalanını da 20 Mart’ta resmen tanıtacak. Çin’de düzenlenecek özel etkinlikte bu serinin geri kalan iki üyesi olan Z7 ve Z7x resmen tanıtılacak.

iQOO henüz bu iki telefonu resmi olarak tanıtmamış olsa da telefonların teknik özellikleri hakkında bazı detayları şimdiden paylaştı. iQOO Z7, 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Telefonun şarj hızı ise 120 W olacak. Z7x ise daha büyük bir bataryayla geliyor. iQOO, telefonun bataryasının 6000 mAh olacağını duyurdu. Ancak tabii batarya boyutu büyüyünce şarj hızı azalıyor. Bu yüzden Z7x’in şarj hızı 80 W.

İki telefon tasarım olarak birbirine oldukça yakın. Her iki telefon da çift arka kamerayla geliyor. İki telefon arasındaki en büyük farklardan biri yonga setleri olacak. Z7’nin Snapdragon 695 yonga setinden güç alacağı söyleniyor. Z7x’in ise Snapdragon 782G yonga setine sahip olması bekleniyor.

iQOO Z7

Qualcomm yeni yonga setini bu hafta tanıtacak