Poco F6 ve F6 Pro’nun Tasarımları Açıkça Görüldü

Poco F6

Dün Poco F6 ve F6 Pro’nun tanıtım tarihini açıklayan Poco, bugün de iki telefonun da tasarımını gözler önüne seren görsellerini yayınladı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi’nin alt markalarından olan Poco, önümüzdeki hafta iki yeni akıllı telefonu daha kullanıcılarla buluşacak. Bir süredir gündemde olan Poco F6 ve F6 Pro, 23 Mayıs’ta düzenlenecek etkinlikle resmi olarak tanıtılacak. Dün bir açıklama yaparak yeni telefonlarının tanıtım tarihini duyuran Poco, bugün de her iki telefonun da tasarımını gözler önüne seren tanıtım görsellerini paylaştı.

Poco tarafından paylaşılan bu görseller, standart modelle Pro modelinin kamera tasarımlarının birbirinden epey farklı olacağını gösteriyor. Standart modelde, üçgen şeklinde yerleştirilmiş üçlü bir arka kameraya sahip. Pro modelinde ise üç kamera ile onlara eşlik eden flash ışığı, ikişerli olarak alt alta diziliyor.

Poco F6 4 Poco F6 2 1

Daha önce Poco tarafından paylaşılan afişler sayesinde Poco F6’nın Snapdragon 8s Gen 3 yonga setinden güç alacağını biliyoruz. Pro modelinin yonga seti henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da  daha önce gelen sızıntılar Pro modelinin ise Snapdragon 8s Gen 3 yerine Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanacağını gösteriyor.

Snapdragon 8 Gen 3’ün hemen altında konumlandırılan Snapdragon 8s Gen 3’ün Snapdragon 8 Gen 2’ye karşı nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Ancak Pro modeli için Snapdragon 8 Gen 2’nin tercih edilmiş olması, Snapdragon 8s Gen 3’ün daha aşağı bir yonga seti olarak görüldüğünü gösteriyor.

Poco F6’nın ana kamerası 50 megapiksellik Sony IMX882 sensörü kullanacak. Daha önce Realme 12 ve OnePlus Ace 3V gibi telefonlarda gördüğümüz 1/2 inçlik bu sensöre, 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik eecek. Telefonun selfie kamerası ise OmniVision’ın OV20B’sini kullanacak. Telefonun selfie kamerası ise 20 megapiksellik OmniVision OV20B olacak.

Assassin’s Creed Shadows’tan İlk Fragman Geldi