Poco M6 Plus Resmi Olarak Tanıtıldı

Poco M6 Plus

Xiaomi’nin alt markası olan Poco, merakla beklenen yeni telefonu Poco M6 Plus 5G’yi bugün düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi’nin alt markalarından olan Poco, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Poco F6 ve F6 Pro’yu mayıs ayında piyasaya süren şirket, yaklaşık bir ay önce de Poco M6’yı kullanıcılarla buluşturdu. Poco M6 ile birlikte gündeme gelen Poco M6 Plus ise standart model ile birlikte satışa sunulmadı. O günden beri lansmanı beklenen Poco M6 Plus, nihayet bugün resmi olarak tanıtıldı. Böylece telefona dair merak edilen sorular da cevap bulmuş oldu.

poco m6 plus 3

Poco M6 Plus, daha önce gelen sızıntılarda da söylendiği gibi Snapdragon 4 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Telefonda 5G destekli bu yonga setine tercihe göre 6 ya da 8 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 128 GB. M6 Plus’ta 5030 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 33 W.

Poco M6 Plus, 6.79 inçlik LCD bir ekrana sahip. FHD+ çözünürlüğündeki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. Ekranın üzerindeki nokta şeklindeki delikte 13 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Telefonun çift arka kamerasındaki ana lens ise 108 megapiksellik bir sensör kullanıyor. Ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

Telefonun 6 GB RAM’e sahip versiyonunun fiyatı 161 dolar. 8 GB’lık versiyonun fiyatı ise 173 dolar olacak.

poco m6 plus

Apple Samsung Yarışında Aradaki Fark Kapanıyor