Poco F6 ve F6 Pro Resmi Olarak Tanıtıldı

Poco F6 Pro

Xiaomi’nin alt markalarından olan Poco, merakla beklenen yeni akıllı telefonları Poco F6 ve F6 Pro’yu bugün düzenlediği etkinlikte resmi olarak tanıttı.

Son günlerde üst üste gelen paylaşımlar ve sızıntılar, Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi’nin alt markalarından olan Poco’nun çok yakında iki yeni telefon çıkaracağını gösteriyordu. Söz konusu bu iki telefon, yani Poco F6 ve F6 Pro, bugün düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı. Böylece her iki telefonun da teknik özellikleri netlik kazanmış oldu.

Poco F6 serisinde standart modelle Pro modelinin farklı arka kamera tasarımlarına sahip olması dikkat çekiyor. Standart model, üçgen şeklinde yerleştirilmiş üçlü bir arka kameraya sahip. Pro modelinde ise üç kamera ile onlara eşlik eden flash ışığı, ikişerli olarak alt alta diziliyor.

poco f6 2 2

Bugün gerçekleşen lansman etkinliğine, bu telefonların  yonga setleri hakkında daha önce gelen bilgilerin doğru olduğunu gösterdi. F6 serisinin standart modeli Snapdragon 8s Gen 3 yonga setinden güç alıyor. F6 Pro ise Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanıyor.

Snapdragon 8 Gen 3’ün hemen altında konumlandırılan Snapdragon 8s Gen 3’ün Snapdragon 8 Gen 2’ye karşı nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu. Ancak Pro modeli için Snapdragon 8 Gen 2’nin tercih edilmiş olması, Snapdragon 8s Gen 3’ün daha aşağı bir yonga seti olarak görüldüğünü gösteriyor.

poco f6 3

Standart modelde Snapdragon 8s Gen 3 yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı konusunda da aynı şekilde iki farklı seçenek sunuluyor: 256 ya da 512 GB. Telefon 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 90W.

Pro modelinde ise Snapdragon 8 Gen 2’ye eşlik eden RAM seçenekleri 12 veya 16 GB olacak. Dahili depolama alanında ise 256 ve 512 GB’ın yanına bir de 1 TB seçeneği ekleniyor. Pro modeli de 5000 mAh’lık bir batarya kullanıyor ama bu bataryanın şarj hızı 90 yerine 120W. Bu da telefonun şarjının sadece 19 dakikada tam dolmasını sağlıyor.

poco f6 3 1

Standart model 6.67 inçlik OLED bir ekrana sahip. 1.5K çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz. Pro modeli ise 1440p+ çözünürlükte 6.67 inçlik bir ekran kullanıyor.

Poco F6’nın ana kamerası 50 megapiksellik Sony IMX882 sensörü kullanıyor. Daha önce Realme 12 ve OnePlus Ace 3V gibi telefonlarda gördüğümüz 1/2 inçlik bu sensöre, 8 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor.

Telefonun selfie kamerasının OmniVision’ın 20 megapiksellik OV20B’si olacağı söyleniyordu. Ama onun yerine karşımıza 20 megapiksellik farklı bir sensör çıkıyor. Pro modeli de kamera konusunda oldukça benzer özelliklere sahip ama onun selfie kamerası 16 megapiksellik farklı bir sensör kullanıyor.

Call of Duty: Black Ops 6 Fragmanıyla Şaşırttı