POCO, bir sonraki POCO F7 serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor

f74

POCO, F6 serisinin ardından, POCO F7 serisi üzerinde çalışmalara resmen başladı. IMEI veritabanında yeni akıllı telefonları tespit etti.

POCO F7 serisinin büyük ihtimalle Mayıs 2025’te piyasaya sürüleceği belirtiliyor.  Serinin en üst düzey modeli olan POCO F7 Pro, selefi POCO F6 Pro’ya kıyasla önemli iyileştirmeler ve yeni özellikler getirmeyi vaat ediyor. POCO F7 Pro’nun Mayıs 2025’te resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Bu model, Xiaomi’nin popüler POCO F serisinin bir sonraki evrimini temsil edecek. HyperOS kaynak kodunda görülen POCO F7 serisi, IMEI veritabanında da tespit edildi ve bu veriler cihazın hangi bölgelerde satışa sunulacağına dair önemli ipuçları sağlıyor.

POCO F7 serisi

F7 Pro, küresel pazar için geliştirilen bir modeldir. Çin pazarında bu cihaz, Redmi K80 olarak adlandırılacak. Her iki cihaz da aynı teknik özelliklere sahip olacak. POCO F7 Serisindeki Pro’nun model numarası “24122RKC7G” ve bu model numarasının sonunda yer alan “G” harfi, cihazın küresel pazar için olduğunu gösteriyor. Redmi K80’in model numarası ise “24122RKC7C” ve bu model numarasının sonundaki “C” harfi, cihazın Çin pazarına özel olduğunu işaret ediyor.

Cihaz ve Redmi K serisi telefonlar, ressamların kod adlarını taşıyacak. POCO F7 Pro’nun kod adı “miro” olacak. Bu kod adı, Joan Miro’dan geliyor. Joan Miro, 20 Nisan 1893’te İspanya’nın Barselona kentinde doğan ünlü bir ressamdı. POCO F7 Pro (Redmi K80), Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle güçlendirilecek. POCO F6 Pro’da kullanılan yonga seti ise Snapdragon 8 Gen 2 idi. Diğer özellikler şu an için gizli tutuluyor.

POCO F7 Pro’nun resmi lansman tarihi henüz duyurulmadı, ancak POCO F6 Pro Mayıs 2024’te tanıtıldığı için POCO F7 Pro’nun tam 1 yıl sonra, Mayıs 2025’te tanıtılması bekleniyor. POCO F7 Pro’nun Çin versiyonu olan Redmi K80’in ise Kasım 2024’te tanıtılması bekleniyor.

POCO F7 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti ve diğer önemli iyileştirmelerle piyasaya sürülecek. Hem küresel hem de Çin pazarları için aynı özelliklere sahip olacak olan cihaz, POCO F 7 serisinin yeni amiral gemisi olacak. Xiaomi’nin POCO ve Redmi markaları altında geliştirdiği bu yeni model, teknoloji tutkunları tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor.

Android telefonlar için Windows Dosya Gezgini desteği geldi