PlayStation Plus fiyatına yüzde 600 zam

PlayStation Plus

Sony’nin PlayStation Plus abonelik ücretlerine yaptığı zammın Türkiye’deki yansıması çok sert oldu. PS Plus’ın Türkiye fiyatı yüzde 600 arttı.

Hatırlarsanız birkaç gün önce Sony’nin popüler oyun servisi PlayStation Plus’ın abonelik ücretlerine zam yapacağını, globalde gerçekleşecek bu zammın PS Plus’ın Türkiye fiyatlarına da yansıyacağını sizinle paylaşmıştık. Sony, PS Plus Essential paketinin 60 dolardan 80 dolara, PS Plus Extra paketinin 100 dolardan 135 dolara, PS Plus Deluxe paketinin ise 120 dolardan 160 dolara çıkacağını duyurmuştu. En üst pakette yaşanan bu 40 dolarlık zammın Türkiye fiyatlarına nasıl yansıyacağı merak konusu olmuştu. Bugün PlayStation Plus Türkiye fiyatlarına öyle bir zam yapıldı ki en kötümser tahminlerden bile beter bir tablo ortaya çıktı.

Çünkü bugün itibarıyla PlayStation Plus Türkiye’deki abonelik ücretleri neredeyse yüzde 600 zamlanmış durumda. PlayStation sahipleri, düne kadar PS Plus’ın en üst paketine, yani Deluxe paketine yıllık 460 TL karşılığında abone olabiliyordu. Şu anda ise Deluxe paketinin yıllık ücreti 2740 TL’ye çıkmış durumda. Deluxe’ün bir alt paketi olan Extra paketinin yıllık ücreti 2340 TL, PlayStation Plus’ın en düşük paketi olan Essential paketinin yeni fiyatı ise 1400 TL oldu.

playstation plus

Bu zam haberinin önceden duyulması sayesinde pek çok PlayStation sahibi Plus aboneliklerini en az birkaç yıllığına uzattılar. Ancak erken davranıp PlayStation Plus aboneliklerini uzatmayanların, aboneliklerini yenilerken yüzde 600 zamlı fiyattan yenilemeleri gerekecek.

Ancak halihazırda PS Plus abonesi olan bazı PlayStation sahipleri, PlayStation Store hesaplarındaki abonelik yönetimi sayfasına girdiklerinde, hala eski fiyattan yenileme seçeneğiyle karşılaşıyor. Eğer PS Plus aboneliğinizi yenileme gibi bir niyetiniz varsa, buradan düşük fiyata aboneliğinizi yenileme fırsatı hala aktiften aboneliğinizi yenileyebilirsiniz. Üstelik bunu birkaç için yapabileceğinizi de hatırlatalım.

Apple akıllı telefon pazarında Samsung’un önüne geçebilir