Moto G54 resmen tanıtıldı

Motorola Moto G54

Motorola’nın yeni orta segment akıllı telefonu Moto G54, dün düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı. Telefonun iki farklı versiyonu çıkacak.

Çinli telefon üreticisi Lenovo’nun çatısı altında faaliyetlerini sürdürmeye devam eden Motorola, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Moto G84’ü piyasaya süren şirket, dün de düzenlendiği özel etkinlikle Moto G54’ü resmi olarak tanıttı. Özellikle Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlara yönelik olarak çıkardığı orta segment ve giriş seviyesi telefonlarla akıllı telefon pazarında varlık gösteren Motorola, Moto G54’ü ilk olarak Çin ve Hindistan’da piyasaya sürecek. Ancak telefon bu iki bölgede iki farklı versiyonla kullanıcılarla buluşacak.

Her ne kadar Çin ve Hindistan’da Moto G54’ün iki farklı versiyonu satışa sunulacak olsa da aslında telefonun temel özellikleri her iki bölgede de aynı kalacak. Telefon Dimensity 7020 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setine 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Her iki versiyonda da telefon 6.5 inçlik IOS LCD bir ekranla geliyor. 1080 x 2400 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz.

moto g54 2

Telefonun çift arka kamerasının ana lensi 50 megapiksel. Çin versiyonunda ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Hindistan versiyonunda ise 8 megapiksellik geniş açılı lens bulunuyor. Ön tarafa geldiğimizde ise karşımıza 16 megapiksellik selfie kamerası çıkıyor.

Motorola’nın yeni orta segment telefonunun Çin ve Hindistan versiyonları arasındaki bir diğer fark da bataryada karşımıza çıkıyor. Çin’de çıkacak versiyon 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı 15 W. Hindistan’da satışa sunulacak versiyonun bataryası ise 6000 mAh. Bu versiyon aynı zamanda 33 W hızlı şarj özelliğine de sahip. İki telefonun birbirinden ayrıştığı bir diğer nokta da arka panel tasarımları ve kasnakları. Çünkü Hindistan versiyonu Çin versiyonundan daha ince ve daha ağır. Ayrıca arka paneli cam görünümlü plastikten.

Apple akıllı telefon pazarında Samsung’un önüne geçebilir