PlayStation Plus zam haberi ile gündemde!

PlayStation Plus

PlayStation Türkiye, Mayıs ayında PlayStation Plus fiyatlarına zam yapacağını açıkladı. Aylık PS Plus fiyatı 16 TL birden artacak.

PlayStation Türkiye oyun fiyatlarını arttırması ile büyük tepki toplasa da sık sık yaptığı indirimler ile oyunları uygun fiyata PS4 sahipleri ile buluşturmayı başarmıştı. İngiltere merkezine bağlı olarak çalışan ve fiyat politikasını İngiltere ofisi belirleyen PlayStation Türkiye, maalesef ki karşımıza bir zam haberi ile çıkmak zorunda kaldı.

Türkiye’de yaşanan olaylar sonrası 8‘e kadar çıkan sterlin, PlayStation ekibinin fiyatlarda düzenleme yapmasına neden oldu. Bildiğiniz gibi şu an PS Plus üyeliği aylık 23,99 TL. 1 Mayıs 2020 tarihinden sonra bu fiyat bir anda 39,99 TL‘ye çıkacak.

1 yıllık fiyatı ise 239,99 TL olacak PS Plus’ın bu zammı uzun zamandır alması bekleniyordu. İngiltere’de aylık PS Plus üyeliği TL cinsinden yaklaşık olarak 55 TL civardında. Kurlardaki dalgalanmalara rağmen Avrupa’nın en uygun üyeliğini Türkiye’de satan PS Türkiye, kur baskısına haklı olarak daha fazla dayanamadı.

Xbox Live Gold Mart 2020 oyunları açıklandı!

Online oyun oynamak için zorunlu olan bu üyelik ile PS4 sahiplerine aylık 2 tane ücretsiz oyun da sunuluyor. Hatta Mart ayının ücretsiz oyunları arasında Shadow of the Colossus remake ve Sonic Forces oyunları sisteme eklenecek.

Eğer zam gelmeden bu oyunlara sahip olmak ve zamdan en azından 1 yıl etkilenmemek istiyorsanız, 179.99 TL ödeyerek yıllık PS Plus üyelinizi başlatın derim.

PS Türkiye’nin kullanıcılarına gönderdiği maile aşağıdan ulaşabilirsiniz…

“1 Mayıs 2020’den itibaren Türkiye’deki PS Plus aboneliklerinin fiyatları, pazar koşulları nedeniyle yükselecektir.

  • PS Plus 12 aylık yinelenen ödeme planı 239,99 TL’ye yükselecektir.
  • PS Plus 3 aylık yinelenen ödeme planı 99,99 TL’ye yükselecektir.
  • PS Plus 1 aylık yinelenen ödeme planı 39,99 TL’ye yükselecektir.”