PlayStation Plus’ın eylül oyunları belli oldu

saints row

Şu sıralar zam haberleriyle gündemde olan PlayStation Plus’ın eylül ayında tüm abonelerine ücretsiz olarak sunacağı oyunlar belli oldu.

Sony’nin geçtiğimiz yıl Game Pass benzeri bir platforma dönüştürdüğü PlayStation Plus servisi, bu hafta zam haberleriyle gündeme taşındı. Bir süredir gündemde olan zam iddiaları dün Sony tarafından resmiyete döküldü ve PS Plus’ın tüm paketlerinin zamlanacağı resmi olarak açıklandı. Bu yüzden şu anda PS Plus tarafında dikkatler daha çok bu zam haberine çevrilmiş durumda. Ancak Sony aslında bu zam haberini duyurduğu blog paylaşımında bir yandan PlayStation Plus’ın eylül ayı oyunlarını da duyurdu. Böylece bu ay tüm PS Plus abonelerine ücretsiz olarak sunulacak üç oyun da netlik kazanmış oldu.

Bildiğiniz gibi PlayStation Plus eskiden beri her ay abonelerine iki ya da üç oyunu ücretsiz olarak veriyor. PS Plus kataloğundaki oyunların aksine aylık olarak verilen bu ücretsiz oyunlar kalıcı oluyor. PlayStation sahipleri, PS Plus abonelikleri devam ettiği sürece bu oyunların sahibi oluyor. Bu yüzden aylık oyunlar hala PS Plus için önemli bir yer tutuyor.

PlayStation Plus

Son aylarda NBA 2K23 ve Call of Duty: Black Ops – Cold War gibi yüksek profilli oyunları PS Plus abonelerine vererek kullanıcıların yüzünü güldüren Sony, bu ay abonelerine Saints Row, Black Desert: Traveler Edition ve Generation Zero oyunlarını ücretsiz olarak verecek. Bu üç oyun 5 Eylül’den itibaren PlayStation Plus aboneleri tarafından ücretsiz olarak oyun kütüphanelerine eklenebilecek.

PS Plus’ın bu ay verdiği Saints Row oyunu, sevilen seriyi yeniden canlandıracağı umuduyla 2022 yılında çıkan ve seriyi bir nevi sıfırlayan reboot’u. Ancak Saints Row serisinin akıbetinden de anlayabileceğiniz üzere bu oyun beklenen etkiyi yaratamamıştı. Black Desert ise çok oyunculu bir MMORPG. The Traveler’s Edition sürümünde ana oyunun yanı sıra oyunculara daha başlangıçta bazı eklentiler veren bir paket.

Google Pixel 8’in çıkış tarihi resmen açıklandı