Samsung’un Galaxy Z serisi Galaxy Note serisini aratmıyor

Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung’un 2020 yılında sonlandırdığı Galaxy Note serisinin yerine koyduğu Galaxy Z serisi, satışlarıyla Note serisinin önünde seyrediyor.

Bildiğiniz gibi Samsung, bir dönem akıllı telefon pazarının en popüler serilerinden biri olan Galaxy Note serisini 2020 yılında sonlandırdı. Galaxy Note serisinin yokluğu, haliyle Samsung’un telefon satışlarına da yansıdı. Ancak aradan geçen üç yılda bu boşluğu dolduracak yeni bir seri ortaya çıkmış durumda: Galaxy Z serisi.

Katlanabilir ekrana sahip telefonlar sadece birkaç yıl önce hayatımıza girmiş olmasına rağmen bugün akıllı telefon pazarının önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Bugün başta Samsung olmak üzere pek çok önemli telefon üreticisi her yıl yeni katlanabilir telefonlar geliştiriyor ve kullanıcılarla buluşturuyor. Amerikalı teknoloji devi Apple’ın da kendi katlanabilir telefonu üzerinde çalışmakta olduğu bir süredir konuşuluyor. Çünkü pazar araştırmaları bu telefonların pazar payının hızla artacağını gösteriyor. Üstelik bunun ilk emarelerini görmeye başladık bile. Son çeyrekte ortaya çıkan seriler, Samsung Galaxy Z serisinin satışlarının Galaxy Note serisini yakalamaya başladığını gösteriyor.

samsung katlanabilir telefonlar

Samsung kısa süre önce resmi olarak tanıttığı yeni katlanabilir telefonları Z Fold 5 ve Z Flip 5’i 11 Ağustos’ta 38 Avrupa ülkesinde satışa sundu. Şimdi bu ülkelerden gelen satış rakamları, Galaxy Z serisinin en yeni üyelerinin, sonlandırılmadan önce Galaxy Note serisinin ulaştığı rakamlara ulaştığını, hatta geçtiğini gösteriyor. Analistlere göre bu iki telefonun satış rakamları yıl sonuna kadar 10 milyona ulaşacak.

Hatırlarsanız Samsung Galaxy Note serisi telefonlarını da genelde ağustos ayında piyasaya sürüyordu. Bu yüzden bu iki seri arasında doğrudan bir mukayese yapmak mümkün. Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in satış performansı, Samsung’un 2020’de Galaxy Note serisini sonlandırıp yerine Z serisini koyarak oynadığı kumarın tuttuğunu gösteriyor. Üstelik önümüzdeki dönemde bu kumarın şirkete kazancı daha yüksek noktalara da çıkacak gibi duruyor.

Google Pixel 8’in çıkış tarihi resmen açıklandı