Meizu 21 serisi beklenenden önce çıkabilir

Meizu 21

Meizu 21 serisi beklenenden önce çıkabilir. Meizu’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonları hakkında gelen son bilgiler 2024’ün ilk aylarına işaret ediyor.

Çinli telefon üreticisi Meizu son yıllarda Xiaomi ve Oppo gibi rakiplerinin gölgesine kalmış olsa da zaman zaman dikkat çekici akıllı telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Meizu 20 serisi akıllı telefonlarını mart ayında tanıtan, mayıs ayında ise kullanıcılarla buluşturan şirket, şimdi de dikkatini Meizu 21 serisine çevirmiş durumda. Üstelik gelen son bilgilere bakılırsa bu seri için bir sonraki mayıs ayına kadar beklememiz gerekmeyebilir.

Akıllı telefon pazarıyla ilgili doğru çıkan sızıntılarıyla tanınan Digital Chat Station hesabının paylaştığı son bilgilere göre Meizu 21 serisi beklenenden önce çıkabilir. Meizu 20 serisi mart ayında tanıtıldığı için, Digital Chat Station’ın bu paylaşımı Meizu 21’in mart ayında önce göreceğimiz anlamına geliyor. Bu telefonların yıl bitmeden çıkması zor görünüyor ama gelen bu son bilgilere bakılırsa bu serinin lansmanı 2024’ün ilk aylarında gerçekleşecek.

Meizu 21

Meizu’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonları hakkında bilinenler oldukça kısıtlı. Ancak şu ana kadar gelen bilgiler, Meizu 21 serisindeki telefonların Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacağını gösteriyor. Bildiğiniz gibi Qualcomm bu yonga setini ekim ayında resmi olarak tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yüzden 2023 sonu-2024 başı gibi çıkacak amiral gemisi akıllı telefonların birçoğu bu yonga setini kullanacak.

Öte yandan Meizu’nun yeni amiral gemisinin daha önce sızdırılan görselleri, telefonun arka yüzündeki üçlü arka kameraya RGB halkalı bir LED ışığının eşlik edeceğini gösteriyor. Bu üçlü kameranın ana lensinin OIS özellikli 50 megapiksellik bir lens olacağı söyleniyor. Ancak şu anda telefon hakkında bilinenler bundan ibaret.

Google Pixel 8’in çıkış tarihi resmen açıklandı