PlayStation Plus’ın ağustos oyunları belli oldu

PlayStation Plus

PlayStation Plus’ın ağustos ayında tüm abonelerine ücretsiz olarak sunacağı oyunlar belli oldu. Görünüşe göre ağustos indie oyunların ayı olacak.

Bildiğiniz gibi Sony, her ay abonelerine iki ya da üç oyunu ücretsiz olarak verdiği ve zaman zaman özel indirimler sunduğu PlayStation Plus servisini, geçtiğimiz yıl Game Pass benzeri bir platforma dönüştürdü. Netflix’in oyunlara özgü versiyonu gibi tanımlayabileceğimiz bu sistemde, PlayStation Plus’ın yeni premium paketlerinden birine olan oyunseverler, PS Plus’ın oyun kataloğundaki yüzlerce oyuna erişim sağlıyor.

PlayStation Plus, bu yeni paketleriyle Game Pass benzeri bir platforma dönüşmüş olsa da aslında en düşük fiyatlı paketi olan Essential paketiyle eskiden verdiği hizmeti de vermeye devam ediyor. Essential paketini kullanan oyunseverler, her ay üç PlayStation 4/5 oyununa ücretsiz olarak sahip oluyor. Her ayın başında verilen bu ücretsiz oyunlar, PlayStation Plus aboneliği devam ettiği sürece bu oyuncuların kütüphanesinde kalıyor.

Son aylarda NBA 2K23 ve Call of Duty: Black Ops – Cold War gibi yüksek profilli oyunları PS Plus abonelerine vererek kullanıcıların yüzünü güldüren Sony, bu ay da dikkat çekici oyunları ücretsiz veriyor ama bu kez yüksek profilli oyunlar yerine indie oyunları tercih ediyor. PlayStation Plus’ın ağustos ayı oyunları arasında indie tarafının ses getiren yapımları var.

Death's Door

PlayStation’ın ağustos ayında tüm abonelerine ücretsiz olarak sunacağı üç oyun Dreams, Death’s Door ve PGA Tour 2K23 olacak. Bildiğiniz gibi PGA Tour, NBA 2K serisinin de arkasındaki stüdyo olan 2K Games’in popüler golf oyunu serisinin en yeni üyesi. Bu ayın asıl dikkat çekici yapımları ise Death’s Door ve Dreams.

Son yılların en dikkat çekici indie yapımları arasında yer alan Death’s Door, 2021 yılında çıktığında övgüyle karşılanmış, oyun eleştirmenleri Death’s Door’u, aslında aynı türün oyunu olmamasına rağmen Legend of Zelda ve Dark Souls oyunlarına benzetmişti. 2020 yılında PlayStation 4’e özel olarak çıkan Dreams ise aslında bir oyundan ziyade bir oyun yapma platformu. PlayStation kullanıcıları Dreams’i kullanarak yeni dünyalar yaratma şansı yakalıyor.

Samsung’un geliri de kârı da hızla düşüyor