Samsung’un geliri de kârı da hızla düşüyor

Samsung Galaxy F34

Samsung son mali çeyreğin sonuçlarını paylaştı. Şirketin geliri de kârı da düşerken, özellikle kârın 2022’ye kıyasla yüzde 95 azalması dikkat çekti.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz günlerde düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde uzun süredir heyecanla beklenen yeni katlanabilir telefonlarının lansmanını gerçekleştirdi. Bu yüzden bu hafta Samsung cephesinde gözler bu etkinliğe çevrildi. Ancak aslında bu hafta şirket için önemli bir etkinliğe daha sahne oldu. Şirket, yatırımcılarıyla bir araya gelerek son mali çeyreğin sonuçlarını paylaştı. Güney Koreli teknoloji devi tarafından ortaya koyulan tablo, şirket için işlerin bir süredir yolunda gitmediğini gösterdi. Çünkü geçtiğimiz çeyrekte olduğu gibi bu çeyrekte de şirketin hem geliri hem de kârı önceki yılları mumla aratacak kadar düşüktü.

Samsung

Şirket, 2023’ün ikinci mali çeyreğinde toplam 46.89 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı ki bu rakam bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 22 daha düşük. Yıldan yıla böylesine ciddi bir düşüş yaşanmış olması tahmin edileceği üzere şirketin kârını da aşağı çekti. Buna bir de çeşitli jeopolitik ve finansal sebeplerle artan masraflar eklenince şirketin kârlılığı adeta çakıldı. Şirket son çeyrekte 523.52 milyon dolar kâr ettiğini açıkladı. Bu geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla tam yüzde 95’lik bir düşüş anlamına geliyor ki şirket için tehlike çanlarının sebep olmasına sebep olan da bu inanılmaz düşüş.

 

Samsung tarafından yapılan açıklamada, gelir ve kârdaki bu kayda değer düşüşün başlıca sebebinin akıllı telefon satışlarındaki düşüş olduğu açıklandı. Şirket, bu hafta tanıttığı yeni katlanabilir telefonlarının çıkışıyla birlikte bu satışların yeniden artacağını vurguladı. Öte yandan diğer telefonların satışının da yılın ikinci yarısında artacağı öngörülüyor. Ancak şirketin bu iyimser tutumuna rağmen yadsınamaz bir gerçek var ki o da son çeyreğin Samsung için hiç de iyi geçmediği.

Twitter X kararı yüzünden milyarlarca dolar kaybedebilir