PlayStation 5’in stok sorunu sonunda çözüldü

PlayStation 5 etkinliğinde duyurulan oyunlar

PlayStation patronu Jim Ryan, PlayStation 5’in iki yıldır bir türlü çözülemeyen stok sorununun nihayet tamamen çözüldüğünü açıkladı.

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, 2020’nin kasım ayında çıktı çıkmasına ama Sony’nin umut ettiği çıkışı gerçekleştiremedi. Pandemi şartları sebebiyle teknoloji dünyasının tamamının hissettiği tedarik ve stok problemleri, belki de en çok Sony’nin başını ağrıttı. Çünkü PlayStation 5, çıktığı günden beri stok problemleriyle uğraşıyor.

Bu problemler Türkiye’de o kadar belirgin olmasa da özellikle ABD, Avrupa ve Japonya gibi talebin daha yüksek olduğu bölgelerde ciddi şekilde kendisini gösterdi. Bu bölgelerde PS5 satın almak isteyen kişiler, stoklar boş olduğu için bazen aylarca beklemek zorunda kaldı. PS5 çıktığı günden beri bu sorunu çözmek için gayret gösteren Sony, aradan geçen iki yılda bu sorunu tam anlamıyla çözemedi. Ancak iki yıl sürmüş olsa da sonunda bu problem geride kalmış gibi görünüyor. Çünkü PlayStation patronu, artık PS5 ile ilgili bir stok problemleri kalmadığını açıkladı.

playstation 5 resmen

Sony’nin PlayStation’dan sorumlu yöneticisi olan Jim Ryan, PlayStation 5 ile ilgili stok probleminin çözüldüğünü açıklarken, PS5 çıktığı günden beri yaşanan stok problemleri sebebiyle özür diledi. PlayStation Partner Awards’ta konuşan Jim Ryan, hem yaklaşan tatil sezonunda hem de 2023 boyunca bir daha böyle bir sorun yaşamayacağının sözünü verdi.

Sony, stok problemini sonunda çözmüş olsa da PS5’in tüm sorunlarının çözüldüğünü söylemek mümkün değil. Çünkü çıkışının üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen, PS5’e özel, kayda değer oyunların sayısı hala bir elin parmaklarıyla sayabileceğimiz kadar az. Yeni nesil oyun konsollarının başlıca cazibesi özel oyunları olduğu için, bu sorun ortadan kalkmadan PS5, daha ucuz ve daha popüler PS4’ün gölgesinde kalmaya devam edecektir.

Apple araba projesinde frene bastı